HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Loft (2008)

6tila 2011.01.23. 15:43

A LOFT lakás - "A régi ipari épületek fejlesztésével kialakított loftlakás - a szabadság érzetét keltő, egyedi lakóteret biztosító - racionálisan hasznosított tágas térre utal, amely a tulajdonos fantáziája szerint tagolható és rendezhető be."

Egy titokban tartott loft lakás remek hely lehet középkorú, házas férfiaknak arra, hogy szeretőikkel nyugisan tudjanak találkozni és dugni. Erre jön rá egyik főszereplőnk, az építész és az általa tervezett és frissen átadott ház tetőterében a loft lakást megtartja magának és négy másik barátjának. Egészen addig remekül megy a dolog, amíg egyik reggel egy a saját vérében úszó, megbilincselt nőt találnak a lakásban. Kulcsa és kódja pedig csak ötüknek van a lofthoz...
Erik Van Looy flamand rendező filmje igazi klasszik krimi/thriller, ebben a stílusban pedig elég erős cucc lett a Loft, megerősítve ezzel azt a tényt, hogy jó thrillert nem csak az amcsik tudnak csinálni. A csavaros és kidolgozott történet -ami az ilyen filmeknek az alapja- szinte végig remek, bár végén azért lesz némi bénázás. A belső terek és hangulat döbbenetesen profi, a színészek jól hozzák a kidolgozott, bonyolult karaktereket. Nagyon is emberi drámák és játszmák zajlanak le a szemünk előtt, a nyugat-európai gazdag és belterjes kultúra felszíne alatt zajló mocskos kis dolgok kellemetlen és realista ábrázolása jól sikerült. Nem is akarok többet írni róla, nem tökéletes, de erős, jól sikerült thriller, remek színészekkel és európai hangulattal, ERŐSEN AJÁNLOTT, főleg ha már harminc fölött vagy, esetleg házas.
(forrás: mozibabe.blog.hu/2009/11/07/loft_2008)

És akkor jöjjön a saját véleményem a filmről. Nem is olyan rég láttunk egy svéd alkotást A tetovált lányt, a történet szála olykor felkavaró, de egészen egyedi volt, felemelte rá egész európa a fejét, és idővel eljutott amerikába is, ahol szégyenszemre el is kezdték az újraforgatását amerikai színészekkel angolul..., nah de nem is ezen van a hangsúly hanem, azon hogy mit is jelentett akkor az a film... egy hatalmas, tündöklő színfoltot a filmipar szürke hétköznapjaiba. A bemutatója 2009 februárjában volt, és mit sem sejtve pár hónappal előtte 2008 októberében egy másik film is kikerül a mozik vásznaira de mindössze 4 államban ( Belguim, Németosrszág, Holandia és Törökország ) 1 évvel később Amerikában és Japánban és sehol máshol. Hihetetlen ballépés ez egy ilyen alkotástól ugyanis a filmet a műfaj egyik legjobbjának nyilvánítanám. A nagy amerika a szülőágya a jó thrillernek, de ez a "méhen kívüli terheség" Belgiumban látta meg a napvilágot. De miért titkolják el? Hiszen minden téren kimagaslóan szerepel. A színészi alakítások, a díszletek, az operatőri munka, és a szenzációs vágások, egy rendező egy ilyen csapattal... ez a LOFT. A nézőt magával ragadja az a sötét hangulat amiben az egész film jelen van, ahogy egymásra épülnek az apró téglácskák, amik minden percben más-más anyagból készültek. A néző csak forgatja a fejében azokat a kerekeket... de amint eljut egy következtetésre, hogy akkor mi is történhetett, és akkor hopp elhangzik a következő mondat és minden a feje tetején áll, teljesen más megvilágítást kap egy-egy szereplő a cselekménysorban. A renező piszkosul jól játszik az idővel. Az égig érő paszulyon nem volt ennyi csavar mint ebben a filmben. Tökéletes fonatot képez a múlt és a jelen. Nagyon jó kikapcsolódást nyújt a film. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit ki akar szakadni a szürke hétköznapok, megszokott történetteiből. Egy dologtól azért picit tartok... nehogy ezt is, mint egy hatalmas amerikai ötletet lássuk meg a magyar mozivásznakon amerikai színészekkel, mert akkor a belga producer főbe is lőhetné magát... egy ilyen kasszasikert ilyen szarul eladni, vagy inkább megtartani maguknak... de ebben már a magyarok is jeleskedtek A nyomózóval.

Kutatási eredmény... a fentebb írt ujraforgatásokról az elmétem megalapozódik... de kicsit furán alakulnak a dolgok, ugyanis a történet újraforgatása először 2010-ben a hollandoktól indul, és csak 2011-ben jön az USA verzió. :) Jó jó, hogy a film csaknem tökéletes, de nem lenne elég belőle 1 példány?

És a végre hagytam egy másik kritikát, beharangozót egy másik bloger "tollából"... ennyien már csak nem tévedhetünk:

"A végére hagytam egy igazi ínyencfalatot, egy belga rendező, személy szerint Erik Van Looy tavaly elkészült filmjét. A krimi műfajának alfája és omegája: a lelkes, jól castingolt szereplők mindegyike jól megírt jellemmel láthatóan élvezik a vásznon töltött minden percet.
Mindez a felkészült, visszafogott rendezőnek is köszönhető, de az érzékeny, klasszikus vágás is felerősíti az igazi krimi és a hátborzongató thrillerek elegyét, mindez olyan erős és hiteles társadalomkritikával keverve, amelyet ritkán látok ilyen jól megírva. Egyszóval tökéletes."
(forrás: b-oldal.blog.hu/2009/11/26/top5_ismeretlen_jo_film_2)

Torrent fálj: Loft.2008.FLEMiSH.DVDRip.XviD-DiXi.torrent
Magyar felírat a torrentben!

7.4

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr422607446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása