HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Volver (2006)

6tila 2011.02.06. 20:13

színes, spanyol filmdráma, 121 perc, 2006

Madrid, napjaink. Raimunda (Penélope Cruz) egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. A család anyagi helyzete nagyon ingatag, így Raimunda kénytelen több műszakban is munkát vállalni. Nagyon erős nő, egy született harcos, ugyanakkor érzelmileg nagyon is törékeny. Gyermekkora óta egy rettenetes titkot őrizget. Nővére, Sole (Lola Dueñas) viszont igen félénk nő, aki egy illegális (nem bejelentett) fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él.

Paula, a nagynéni (Yohana Cobo) egy La Mancha-i kisvárosban él, a család szülővárosában. A falun rendszeresen végigsöpör a keleti szél, mely többek között az itt regisztrált magas elmezavar egyik kiváltó oka. Ez az átkozott szél a felelős a területet minden nyáron sújtó tüzekért, melyek egyikében Raimunda és Sole szülei életüket vesztették.

Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen, ugyanis percekkel a telefonhívás előtt, munkájából érkezve holtan találta férjét a konyha padlóján egy késsel a mellkasában. Lánya bevallja, hogy ő végzett vele, mert részegen szexuálisan zaklatta őt. Raimunda számára a legfontosabb, hogy megmentse lányát…

A film sok szempontból visszatérést jelent, nemcsak címére gondolva hanem a mű egészét illetően. A rendező ismét Maurával és Cruzzal forgatott, ismét világosabb hangvétel és a női szereplők dominanciája jellemzi a Rossz nevelés férficentrikus, erős drámája és a Beszélj hozzá! után. A helyszín is ismét vidéki szélfútta falu Almodóvar gyerekkorának színhelyén, La Mancha tartományban.
(forrás: www.moziplussz.hu/film/1350)

Díjak és jelölések:
Cannes (2006) - Legjobb női alakítás: Lola Duenas, Chus Lampreave, Yohana Cobo, Blanca Portillo, Carmen Maura, Penélope Cruz
Cannes (2006) - Legjobb forgatókönyv: Pedro Almodóvar
BAFTA-díj (2007) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Pedro Almodóvar
BAFTA-díj (2007) - Legjobb női alakítás jelölés: Penélope Cruz
Cannes (2006) - Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar
Golden Globe díj (2007) - Legjobb idegennyelvű film jelölés
Golden Globe díj (2007) - Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Penélope Cruz
Oscar-díj (2007) - Legjobb női alakítás jelölés: Penélope Cruz

Torrent fálj: Volver.LiMiTED.DVDRip.XviD-BABiES.torrent
Magyar felírat: Volver.LiMiTED.DVDRip.XviD-BABiES.srt
(köszönet a felíratért blázsej - G@bee-nak)

7.7

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr792642935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása