HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

BenX (2007)

6tila 2010.08.01. 18:30

Leírhatjuk a filmet egyetlen szóban is: remekmű. Egy nagyon erős filmes képi világgal megáldott, és megrázóan hiteles alkotás, melynek története sajnálatos módon a való világból merített, megtörtént események alapján került vászonra. Április 2. világszerte az Autizmus Napja. Ekkor tudatosulhat mélyebben bennünk, hogy egy olyan problémával kell szembenéznie a világnak, amelyről még nagyon keveset tud. Ezen a napon a szervezők a BenX című játékfilm 8 városi moziban történő bemutatásával hívják fel a figyelmet a probléma jelentőségére. A filmet a szombathelyi Savaria Filmszínház is műsorára tűzte ingyenes vetítéssel, április 2-án 19 órakor.

A BenX egy belga-holland filmdráma, melynek főszereplője az autizmus egyik fajtájában - Asperger-szindrómában - szenvedő, középiskolás fiú. Hogy mit is takarhat ez a dolog, amely nem betegség, hanem inkább a létezés egy formája? Az autizmus egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban, szellemi egyedüllétben, az állandósághoz való ragaszkodásban, az állandóan visszatérő gondolatokban, a kényszeresnek tűnő, de látszólag céltalan és körülményes foglalatosságokban és a végletesen beszűkült érdeklődési körben nyilvánul meg.

Ben hasonló problémákkal küzd, és képtelen beilleszkedni a valós világba, és a világ is képtelen befogadni őt. Számára az autizmus nem jelent problémát. A problémát a körülötte lévő többiek jelentik, az iskolatársai, akik minden nap egy újabb megaláztatásnak teszik ki a sérült fiút. Ben a valós világot maga mögött hagyva, a cybertér játékvilágába menekül, oda, ahol azzá válhat, aki mindig is szeretett volna lenni.

A játékban ő BenX, egy variálható külsejű, magabiztos pixelhős, a legmagasabb szinten álló játékos, aki óriási kardjával, háromdimenziós fantasy-birodalmában, Scarlite nevű állandó partnernőjével karöltve sivatagokat szel át, óceánokat hajóz keresztül, szörnyekkel küzd meg, és hercegnőket szabadít ki fogságukból. Ez egy elfogadható világ Ben számára, életmentő és halállal végződő küzdelmek után, többszörös újrakezdési lehetőséggel, és persze a megszépített szerelem érzetével. A fiú e két világ közt ingázva igyekszik túlélni a mindennapokat, ám egy nap az iskolai megaláztatásáról készült video felkerül az internetre, sms-ek és e-mailek százai bombázzák Bent, akinél végleg felborul a féltve őrzött egyensúly, és megpróbáltatásainak ez még csak a kezdete. Ez a szerepjáték nem más, mint a valóság rendszer hibáitól mentes tükör, egy eszköz, amelynek segítségével elviselhetővé válik az Élet nevű játék is. Elképzelt világokból merített ötletek, gondolatok adnak erőt a további valós léthez, így játékbeli kardja helyett kamerával indul harcba a gonoszok serege ellen, mely éppúgy lehet az igazság feltárásának, mint a hideg manipulációnak az eszköze. A valós játék legmagasabb szintjén e kétélű, posztmodern fegyver és a feltett kockázat hozhatja meg számára a végső, megdicsőült győzelmet, az elégtételt, a változás szelét.

A film nem robog előre, hanem szép lassan gördül, végigvonul a folytonos kettősség, a szerep- és az életjáték párhuzama, mely elsődlegesen a képi világ szintjén valósul meg, hiszen a kézikamerával felvett, dokumentarista stílusú jelenetek megférnek a szerepjátékok stilizált világát megidéző, animációs technika mellett is. Nem tagadom, sokszor borsózva néztem a szorongást bemutató beállítások, és dühtől ökölbe szorult kézzel a megaláztatások képsorait. A film világa teljesen magába szippantott, melynek átélhetőségéért a belga rendező, Nic Balthazar minden eszközt felvonultatott.

A BenX legnagyobb érdeme, hogy hiteles képet fest egy autista, civilizációs problémákkal küszködő kamasz belső világáról. A főszerepet játszó Greg Timmermans pedig zseniális a szerepében. Ha meg akarjuk érteni Ben világát, akkor mindenképp a moziban a helyünk, már csak azért is, mert vétek lenne kihagyni egy ilyen remek és érdekes életdrámát.

Autizmus egy világ, amelyet nem ismerünk, miközben az „esőemberek" száma egyre nő, s Magyarországon már 60 ezer, a világon 67 millió embert érint.

Ben egy intelligens autista fiatal, aki nem érti a világot, és őt sem érti senki. Az iskolában ő a lúzer, de a virtuális világban BenX, a rettenthetetlen hős. A többszörösen díjnyertes, megtörtént eseten alapuló belga-holland film az Autizmus Világnapja alkalmából az országban egyszerre 8 helyszínen kerül vetítésre, amelyet beszélgetés követ. Harmat Eszter így kezdi kritikáját a BenX című filmről: „Be kell vallanom, nem vagyok egy hőstípus, sosem éreztem késztetést arra, hogy az emberiség jótevője legyek. Nic Balthazar filmje után azonban úgy döntöttem, megkezdem karitatív tevékenységeim sorát. Első lépésként például embereket fogok bevonszolni a BenX című film vetítésére. Belátom, kissé erőszakos és időigényes módja ez a közszolgálatnak, ám félő, hogy máskülönben egy újabb remekmű süllyed a lát(hat)atlan filmek sorába."
(forrás: www.vaskarika.hu - Boros Ferenc)

Magyar szinkronos letölthetőség (a "regular download"-ra katt):

Ben.X.2007.CUSTOM.DVDRiP.XviD.Hungarian-TvTiME (1. részlet)
Ben.X.2007.CUSTOM.DVDRiP.XviD.Hungarian-TvTiME (2. részlet)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr232191629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása