HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

X-Men: Az elsők (X-Men: First Class, 2011)

6tila 2011.07.26. 13:03

Jelen ajánlóm szöveges részét a filmfreak.freeblog.hu-ról választottam ki, mégpedig Swarm írását, melynek a Mutáns, légy büszke!: X-Men: Az elsők (X-Men: First class) kritika címet adta.

Úgy vagyok az X-mennel, hogy a képregényt mind a mai napig imádom, a filmek pedig úgy ahogy bejöttek! Vártam az előzményt, kíváncsi voltam mit hoznak össze, de a marketingesek inkább a förtelmesen photoshopolt poszterekkel hívták fel magukra a figyelmet. Ehhez képest a kész mű óriási csalódást nyújtott. Természetesen kellemesen!

A nyitójelenetben a két mutáns gyermekkorába nyerünk betekintést. Charles gazdag családból származik és minden vágya, hogy magához hasonló különleges embereket találjon. Ellenben Erik kísérleti alanyként szolgál, anyját pedig egy Sebastian Shaw nevű ember hidegvérrel megölte. Néhány évvel később, a két mutáns útja keresztezi egymást és céljuk, hogy felkutassák a hozzájuk hasonló személyeket. Közben Shaw a harmadik világháború kirobbantását tervezi, hőseink pedig felveszik vele a harcot.

sikerül az


Tömören ennyi a sztori, de ennél jóval több eseménynek lehetünk tanúi, de ezeket nem akarom ecsetelni. Értelemszerűen fontos a karakterek kidolgozása. Ez azért volt nehéz feladat, mert már ismerjük őket, ugyanakkor egy olyan énjüket kellett előhozni, amihez még nem volt szerencsénk. Ez kis túlzással össze is jött. Xavier és Erik a két legnagyobb teret kapott jellem, mindketten más-más miatt szimpatikusak. Megismerjük miként lesz Xavierből X-professzor, hogy viselkedett bulizós tiniként, magyarán végigkövetjük az egész sallangmentes jellemfejlődését. Erik végig célorientált, a bosszú hajtja, és más a nézőpontja, mint barátjának, ennek ellenére is képesek együttműködni. A többiek kissé túl „vázlatosak”, de mégis jó volt megismerni Bestiát, Mystique-et, Plazmát stb. Persze vannak kérdőjelek velük kapcsolatban, ez azonban nem kifejezetten zavaró.

A több mint két órás játékidő csak a végén tűnt fel, akkor sem az unalom miatt. Végig lekötött a film, kifejezetten eseménydús, izgalmas és szórakoztató. Élmény volt nézni, ahogy X-ék toborozzák a mutánsokat, fejleszteni/edzeni próbálják őket. Közben természetesen kapunk ármánykodást, akciójeleneteket és egy kis nemzetközi rakétaválságot. A valós történelem nem kap drasztikus jelenlétet, elvégre fiktív világban járunk.

Aztán az utolsó fél óra kicsit túlságosan átlép agyatlan popcornmoziba. Ez még nem is lenne baj, hisz amit látunk vizuálisan gyönyörű, csak az eddig felépített szobrot tépázza meg. Gondolok itt az egyre előtörő logikátlanságokra, motivációs kérdésekre. Ez eléggé zavart, mégsincs okom panaszra, mert végig lekötött a film, érdekes, kiváló hangulatú és tartalmas szórakozást nyújtott.

mutánsok

A színészekre nem lehet panasz. James McAvoy remek Xavier, Michael Fassbender pedig szintén szenzációs Magneto. Kevin Bacon kicsit eltűnik a végére, de igazi romlott arcot kelt életre, igen hatásosan. A gyengébbik nemet képviselő Jennifer Lawrence is pazarul helytállt.

Kellemeset csalódtam az X-Men előzményfilmben. Nemcsak, hogy simán a legjobb X-Men rész, még a Marvel adaptációk között is ott van a legjobbak között. Természetesen vannak hibái, nem egészen világos néhány szereplő motivációja, egyes döntések igen irracionálisak, ezekből azonban szerencsére nincs túl sok. Kaptunk egy izgalmas, néhol feszült, kicsit más világot szemléltető képregényfilmet, régi ismerősök új oldalát fedeztük fel és ez bizony jó móka! Kivételesen azt mondom: várom a folytatást!

( forrás: http://filmfreak.freeblog.hu/archives/2011/06/03/Mutans_legy_buszke_X-Men_Az_elsok_X-Men_First_class_kritika/ )

Torrent fálj: X-Men.First.Class.2011.R5.DVDRip.XVID.AC3-5.1.HQ.Hive-CM8.torrent
Magyar felírat: X-Men.First.Class.2011.R5.DVDRip.XVID.AC3-5.1.HQ.Hive-CM8.srt
(köszönet a felíratért Lordkeksznek)

8.0

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr743100534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása