HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Újabb parajelenségek (Paranormal Activity 2, 2010)

6tila 2011.01.29. 21:50

A Paranormal Activity sikere után előkerült egy másik videókazetta, mely révén fény derült az előzményekre, s mely után teljesen más értelmet nyer az első rész.

Már rég a hollywoodi legendárium része az arról szóló történet, hogy a 2007-ben készített Paranormal Activity, hogy verekedte el magát tavaly végre a mozikba, hogy aztán a tizenegynéhányezer dolláros költségvetését megsokszorozva világszerte 193 millió dollárt bevételezzen. A sikernek talán Steven Spielberg is részese volt, hiszen az ő vezetésével vágták meg a filmet olyanra, hogy a moziban kellően üssön, sőt, a befejezés is Spielberg javaslatára született meg - talán ő már előre sejtette a nagy sikert és azt, hogy folytatást kell készíteni az áldokumentarista horrornak. (Aki rajongó az az eredeti változatot is megnézheti a DVD-n, sőt, pár alternatív befejezést is.)

A Paranormal Activity második része, az Újabb parajelenségek valójában előzményfilm, igaz egyes eseményei az első epizódot követően játszódnak. Olyannyira előzményfilm, hogy az eredeti két alkotás főszereplői, Katie és Micah is feltűnnek benne, de a középpontban ezúttal Kristi, Katie testvére, és az ő családja kerül. (Katie gyerekkori traumájának, mint azt az első részből megtudtuk, Kristi is részese volt.) A fő történet egy hónappal az első rész kezdete kezdődik (2006. augusztus - bár pár másodpercet 2005-ből is láthatunk) és a kiinduló pont egy fura, betörésnek tűnő bűneset, mely következtében Kristiék az egész házat felforgatva találják. S annak ellenére, hogy csak egy apróság tűnt el, Kristi férje úgy dönt, hogy kamerákat szereltet fel. Mi, nézők, ezen kamerák képein át követhetjük az eseményeket.

Cikkünk tárgya, akár az első rész, fura jószág. Ugyanis hiába készült kézikamerával és egyéb biztonsági kameráknak álcázott szerkezetekkel, hiába játszódik sötétben, abszurd módon a legnagyobb élményt képileg moziban nyújtja. Azonban, ha az ember moziban nézi meg a filmet, akkor a teljes "műélvezetet" (hogy oda ne rohanjak...!) csak a jó közönség garantálhatja. Elég néhány zajosabb vagy röhögő néző és nincs az az isten, hogy a süketítő csendben zajló jelenetek, vagy az apróbb neszezések elérjék hatásukat. Ha valaki a kellő hangulatba tudja ringatni magát, akkor az Újabb parajelenségek igencsak félelmetes lehet. (Amerikában IMAX-mozikban is adják a filmet, úgy még hatásosabb lehet.) Egyébként nagyjából csak az egyetlen, komolyabb hanghatással járó ijesztésre fog csak felpattanni székéből az ember.

Ha azonban a moziteremre letelepedik a megkívánt hangulat, akkor nyert ügyünk lehet. Természetesen az Újabb parajelenségek sem a nonstop durvulásról szól, s bár jó folytatáshoz méltóan kétszer annyi főszereplő (anyuka, apuka, tinilány, kisfiú), kétszer annyi akció és sokszorannyi kamerállás van, akárcsak az elődje, nagyon lassan építkezik. És ezen építkezés közben kifordított módon a félelemérzetet azzal éri el a film, hogy tudjuk, hogy horrort látunk, tudjuk, hogy valami történni fog - legjobban akkor félünk, amikor nem történik semmi. Aki esetleg nem lenne tisztában a műfajjal, annak a pulzusa biztos nem szaladna az egekbe a mozdulatlan szobabelső vagy a konyha állandó bámulása közben. Éppen ezért a világ nyolcadik csodája, hogy mind a Paranormal Activity, mind az Újabb parajelenségek remekül szerepel(t) a mozikban.

Az Újabb parajelenségeknek nem csak annyi köze van a Fűrészhez, hogy ellopta Jigsaw premieridőpontját, s egy végeláthatatlan sorozat ígéretét vetíti előre, hanem abban is hasonlít a két film, hogy a második részt ötletesen ágyazták az első rész köré. Több olyan, első részes momentumra is magyarázatot kapunk, amivel annak idején nem foglalkozott behatóan Oren Peli, a készítő, és ez az az aspektusa a filmnek, ami igazán működik, hiszen tudjuk, hogy ami történik, az nem az eredetitől elszigetelten történik.

Azonban ezen ötlettől eltekintve nem túlzás kijelenteni, hogy az Újabb parajelenségek nagyjából az újrázása az első résznek, bár valamivel hatásosabb, "akciódúsabb" lett a végeredmény. Persze mindez nem azt jelenti, hogy akinek nem tetszett a Paranormal Activity, annak bejönne a folytatás, hiszen a váz nem változott, ezért megtekintésre csak az első filmet fanatikusan kedvelőknek ajánljuk. Összességében nem lett sokkal gyengébb Katie és Micah történeténél a folytatás, sőt, az összefüggő történetnek köszönhetően nagyjából egy szinten emlegethetjük a két filmet, egy nagyon erős közepes osztályzatot, egy "nem rossz, nem rossz, de..."-kategóriét mindkettő megérdemel. 

És, hogy hogyan tovább? A befejezés mindenképp lehetőséget ad egy harmadik részre, akár újabb előzményekre, akár a mostani történet folytatására. És ne feledjük, hogy Japán is készíti is a saját verzióját.
(forrás: www.sg.hu/cikkek/77859/ujabb_parajelensegek_paranormal_activity_2)

Torrent fálj: Paranormal.Activity.2.2010.UNRATED.DVDRip.XviD-Larceny.torrent
Magyar felírat: Paranormal.Activity.2.2010.UNRATED.DVDRip.XviD-Larceny.srt
(köszönet a felíratért varakinak)

6.0

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr352624054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása