HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Furcsa játék (Funny games, 2008)

6tila 2010.12.11. 01:07

Színes, amerikai psziho-thriller, 2008, 112 perc

A film nagyon durva psziho-thriller, megtekintését csak erre felkészült nézőknek ajánlom!!!

Folytatva a "rossz gyerek sorozatot" ezuttal eljutottam a csúcsra. A "démoni" kislánytól, az gonosz árván keresztül eljutottam a "vándorló" fiúkig... és itt horgonyozzunk le kicsit, mert a műfajt nem lehet ettől jobban fokozni. Az Eden lake-ben már megvolt ez az érzés a film végén, de itt a közel 2 órát végig betöltötte, és mi is az az aérzés, hát a végtelen gyűlölet a főszereplő páros iránt.

Lássuk csak honnan is indult a történet...

Michael Haneke a kortárs osztrák film egyik meghatározó, ha nem legmeghatározóbb alakja, Európa-szerte méltán elismert alkotó, akinek sikerült az, ami jó néhány honi kollégájának korábban soha: kiemelte hazája moziját a provincialitásból, és bekapcsolta a világ mozgóképművészetének vérkeringésébe.

Haneke harmincéves rendezői pályáján mára oda jutott, hogy egy-egy új bemutatója igazi slágernek számít a nemzetközi szemléken, Magyarországon mégis alig ismerik a nevét: volt ugyan egy alkalmi vetítésekből álló retrospektív sorozata néhány éve, de A zongoratanárnő című legfrissebb munkája és a közvetlenül előtte készült Ismeretlen kód kivételével egyéb filmje nem jutott el nálunk a hivatalos forgalmazásig. Haneke nem könnyen fogyasztható mozimeséiről ismert, a direktor kíméletlen kritikusa a jóléttől megfertőzött osztrák társadalomnak, lidércnyomásos munkái újra és újra a - szerinte - beteg osztrák lélek fekélyeit nyitogatják fel. Az 1997-ben forgatott Furcsa játék az egyik legjobban sikerült műve, mely erőszak és film viszonyát állítja centrumába, elidegenítő effektusok sorával szembesítve az agresszió látványára éhes közönséget saját bornírt vágyaival. Az átlagcsalád vakációra indul a meseszép tó partján fekvő nyaralójába. Míg az apa és kisfia vízre teszi vitorlásukat, a feleség váratlan látogatót kap: a fiú a szomszédból jött, és kezdetben teljesen ártalmatlannak tűnik, azonban egyik cimborájának megérkeztével lassan felfedi valódi énjét.Ha a film előképeit keressük, Kubrick Mechanikus narancsa és Pasolini Salója juthat eszünkbe, de a Furcsa játék inkább csak atmoszférájában emlékeztet ezekre a művekre. Teljességgel realisztikus miliőben, a jóléti társadalom tüchtig díszletei között formálódik a hétköznapok horrorja: a Furcsa játék kemény film, de nem szabad kihagyni.
(forrás: pestiest.hu)

Mint ismeretes, Michael Haneke 2007-ben remake-elte 1997-es thrillerjét, a Furcsa játék-ot, amelyben két fiatal srác saját házában ejt túszul és kínoz meg mind lelkileg, mind fizikailag egy háromtagú, kisgyerekes családot. Az Amerikában 2008 elején mozikba kerülő Furcsa játék rendezője nem puhított az eredeti filmen az amerikai piac kedvéért sem.

Állítólag Haneke egy az egyben újraforgatta a '97-es filmet, különbség lényegében csak a szereposztásban (és persze a film nyelvében) van: ezúttal közismert sztárokat láthatunk a vásznon. Az anyát Naomi Watts alakítja, az apa Tim Roth, a két hátborzongató fiatalember pedig Michael Pitt és Brady Corbet (őt azok ismerhetik, akik látták Gregg Araki Titokzatos bőr-ét, amelyben ő volt a két főszereplő közül a szemüveges, szőke srác).
(forrás: Bujdosó Bori - Origo.hu)

És akkor vissza a saját érzéseimhez a film iránt. Egyetlen szóban meg tudom fogalmazni... gyűlöletes. Sok thrillert láttam már, de ez a csúcs köztük, mint fentebb írtam eddig az Eden Lake vitte a pálmát, de ez most lesöpörte a színről. A játszadozó "gyerekek", az embert már-már annyira fel tudják húzni, hogy a nézőnek kedve támadna valamit hozzájuk vágni, és amikor a pattanásig feszül a gyűlölet, még belenéz a kamerába és megszólít engem a nézőt, hogy mit szólok én ehhez a helyzethez... és ekkor belülről elhallgatok és bambán bámulok magam elő szinte megszeppenve, hogy ebbe a kegyetlen történetbe hogy kerülök bele én magam is. Kavarognak még mindig bennem az érzések, amit a film kiváltott belőlem, még mindig a hatása alatt állok, pedig lassan 1 órája már véget ért.
Még egy ide illő hozzászólást szeretnék idézni a port.hu-ról.

Szerintem a filmnek éppen az a lényege, hogy megmutassa: az átlagember túlélési szempontból pontosan annyira "béna", mint amilyennek a családot mondták páran itt a fórumon. Nem nagyon tudok vele egyetérteni (különösen nem azzal, hogy aki hülye, haljon meg). Mindenki másmilyen helyzetre van berendezkedve. Természetes, hogy mint néző azt várom el a szereplőktől, hogy minden erejükkel védekezzenek, öljék meg a srácokat stb., de itt éppen az a lényeg, hogy egy ilyen szituációra egyszerűen nem vagyunk felkészülve. Ezt a történetet el tudjuk képzelni a moziban, de álmunkban sem jut eszünkbe, hogy velünk is megtörténhet, ahogyan azt sem tudjuk elképzelni, hogy pont a mi fejünkre fog esni az a bizonyos tégla. Persze hogy nekem is kedvem lett volna beverni a fejüket, de ha tényleg belekerültem volna a szituációba, fogalmam sincs, mit tettem volna. Szerintem éppen attól olyan bénító az egész helyzet, mert felfoghatatlan.

Torrent fálj: Funny Games U.S[2007]DvDrip[Eng]-FXG.torrent
Magyar felírat: Funny Games U.S[2007]DvDrip[Eng]-FXG.srt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr942508159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása