HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Casshern (2004)

6tila 2010.05.18. 16:38

Casshern egy szuperhős, aki már több mint 30 éve uralja a japán anime világát.

A rendező Kazuaki Kiriya gondolt egy merészet, és filmre álmodta a mese világát. A végeredmény? Nos… a vélemények eléggé szélsőségesek. Vannak, akik a 2004-es év legjobb sci-fi-jét látják benne, - nem véletlen, hogy a japán Mártix-nak is nevezik, de vannak olyanok, akik minden idők legrosszabb 188 alkotása közé sorolják a filmet.

           

            Esti programnak szántam a filmet, gondoltam egy családi mozizás nem árthat. De meglepődve vettem tudomásul, hogy az első 40 perc után már csak egyedül kuporogok a TV előtt. Ekkor már úgy voltam vele, hogy ha másért nem, becsületből csak azért is végig nézem.

            A történet kusza, több szálon futó, és igen csak oda kell figyelni, ha mindent érteni szeretne az ember fia vagy lánya.

A XXI. század elején háború dúl ember és ember közt. A tudósok, csodapáncélok, egyre pusztítóbb fegyverek és gépezetek megalkotásán dolgoznak. Egy biológus azonban sejt regenerálódást kutatja. A feleségét akar így segíteni, aki szinte teljesen megvakult. A professzor egy kihalt népcsoport őssejtjeivel dolgozik. Ezek a neosejtek képesek regenerálódni, újra növeszteni az elhalt szövetet. Így nem meglepő, hogy a kormány támogatja ígéretesnek tűnő kísérleteket. A férfi és gyereke közt mély ellentét feszül. Míg az apa ellenzi a háborút, a fiú kötelességének érzi a haza szolgálatát.

 A laborban egy baleset következtében a kutatáshoz használt testrészekben aktivizálódnak a neosejtek, és testekké kapcsolódnak össze. Ugyan ekkor szállítják haza a csatatéren elhunyt fiú testét, akinek a lelke ott bolyong anyja és felesége körül. Míg az új faj egyedeit egy kormányosztag halomra gyilkolja, addig az apa a neosejtekkel telt medencébe mártja halott fiát, aki ettől újjá születik.

A történet lassan tovább bonyolódik. Az új faj elmenekül- magukkal viszik a professzor feleségét, és megerősödve úgy döntenek kiirtják az emberiséget. 

A fiút felesége és annak apja menti ki a lerombolt laborból. A férfi mellesleg biopáncélok fejlesztésével foglalkozik. A neosejteknek köszönhetően az újjászületett férfi teste állandóan növekszik. Ezt csak egy bioruha tudja féken tartani. Nem elhanyagolható tény, hogy a ruha és a sejtek szuperképességeket kölcsönöz neki.

A háború a neo sapiensek és az emberek közt gigantikus méreteket ölt, amiben a szuperharcos kulcsszerepet kap, és természetesen fény derül az igazságra is. 

  A film több mint két órás. A történet kuszasága nehezen követhető, tényleg nagyon kell figyelnie a nézőnek. Gyakori a tér és időbeli váltás, és sok az események közti hézag. A kommunista propagandának is beillő szónoklatok és hazafias dalok, a német sisakokban feltűnő katonák, és az új faj jelképe, ami kísértetiesen hasonlít a horogkeresztre elég kiábrándító.

A fiatal rendező elsősorban videoclipeket készített eddig. Most is ezt tette. A film egy gigantikus videoclip, tele színnel, fénnyel és speciális efekttel. A határt múlt, jelen, és jövő közt elmosta, ugyan úgy ahogy a valóság és az anime látványvilága közt. Be kell vallani fergetegesen ért hozzá.
Egy kis ízelítőt kaphattok a zenei világából, ha megtekintitek a mellékelt előzetest...

Torrent fálj: Casshern.2004.DVDRip.DivX-UNKNOWN.torrent
Magyar felírat:
Casshern.2004.DVDRip.DivX-UNKNOWN.srt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr692013159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása