HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Csúcshatás (Limitless, 2011)

6tila 2011.07.06. 15:05

Csúcshatás kritika

(Írta: Kenobi)

Erre tessék gombot varrni! Agyamnak kis kapacitását használom, nagyjából 10 %-át. De jól elvagyok vele, még sokallom is. Ennyivel élem életem, dolgozom, bonyolítom kapcsolataimat. Épp csak oda nem szarok, ahová eszem. Hát ezen aprócska különbség miatt nem neveznek hülye tyúknak, hanem mohón homó sapiensnek. Szóval, szürkeállományom használata alatta egy osztályt ismétlő cerkófmajom farkát rázó képességének, szerencsémre az evolúció lerugdosott a fáról. És itt jő a csavar! Elkészítik a csodapirulát, agyi Viagrát, amitől nem a farkunk áll, csak eszünk sistereg, villogni kezd a zseniség. Hamariak fogadják meg a tanácsot: kockázatok és mellékhatások tekintetében sürgősen forduljanak háziorvosukhoz, vagy kérdezzék meg a Csúcshatás rendezőjét, mi a fenéről van is itten szó!

Csúcshatás kritika

Mert izgalmas dologról, nem kétséges. A tablettát szedőknek határként csillagos ég, félelmetes következményekkel, addig nekem, halandó mozizónak kellemes élmény. Úgy is fogalmazhatok, Bradley Cooper szépfiú agyi zsibongása eddig az év meglepetés filmje! Végre, a sok látványmaszat után valami, ahol nehéz hátsó szándékba kapaszkodni. Hisz nem akar többet nyújtani a beígértnél. Jól megcsinált, kicsit több is, mint szokványos popcorn mozi. Bár, műfajilag okoskodhatunk. Nem kifejezetten akció, és nem is thriller. A mozgalmasságot pici futkosás és lakásátrendezés képviseli, míg thrillerként a többször megjelenő feszültséget üdvözöljük. Jó, jó. Lehet morfondírozni a lehetőségek széles tárházán, keresni a tudatalattinkba zümmögött mondanivalót. Hová és mire juthatnánk, ha nyakunkon ülő tököt szuperszámítógéppé tuningolnánk. A világ kitárul, ölünkbe hulló lehetőségekkel. Erősen agyalok, indulok a következő amerikai elnökválasztáson.

Durva ötlet lenne, ám a dolog bonyolultabb. A sztoriba ágyaztak rendesen mellékszálakat. Nem kell pánikolni, nem kacifántosakat, de figyelem felkeltőket mindenképpen. Úgymint a Jason Statham-klón rosszfiú, tétova szerelmi vonal, és tulajdonképpen Robert De Niro is ehhez a listához tartozna. Az öreget valójában nem értem, mit keres a filmben, nem a legjobb perceiben láthatjuk. Szerepe tucat alakítás, a sarki fűszeres is letudná. Nem a színészi kvalitásait kérdőjelezem, csak többet, más síkot érdemelne. Leginkább vigyorog, vagy efféle. Nagyjából ennyi kukacoskodást tudok felhozni, illetve még egyet. Személy szerint az üzleti halandzsáktól nem dobok hátast. Jelen filmben is tolják a rizsát, de megértem, mivel a főhős szikrázásához szükséges, meg olyan izgalmasnak is tűnhet – közgazdászoknak.

Csúcshatás kritika

Egyébként Bradley Coopernél alkalmasabb fickót keresve sem találhattak volna főszereplőnek. Jelenkori színészgeneráció tehetségei közé tartozik, majd a jövő eldönti, meddig viszi. Sármos, lúzer és vigyori, valamint tenyérbe mászó. Van benne fantázia. A Csúcshatás sikerre vitelében egyedül még kevés lenne. Mindannyiunk szerencséjére, a szakmában szinte zöldfülűnek számító Neil Burger rendező elképzelései sokat nyomnak a latban. Kell is direktori határozottság, mivel a nagy blockbusterkkel szemben, szinte apróból, 27 millió dollárból készült filmje. Már kezdeti képsorai is felkeltik az érdeklődést, talán az utóbbi hónapok legjobb bevezetőjével van dolgunk. A továbbiakban is gyakran alkalmaz érdekes képi elemeket, mindehhez pörgős és feszes zenei aláfestéssel nyomulnak. Ezért végig lendületes film. Többnyire sodró tempóban, bár tegyük hozzá, akad pici üresjárat is, ügyesen elrejtve.

A színészeket lajstromba véve, semmi újat nem tudok. Ezt a Cooper gyereket már habosra dicsértem. Robert De Niro bankszámlája ismét vastagodott, inkább húzónévként kell elképzelni, mintsem pazar alakítására elsercenni. Abbie Cornish-t már az Álomháborúban is le Nicole Kidman-oztam, most halványult bennem az érzés, de nem szűnt meg. Összességében, mindenki megteszi, amit megkövetel a haza.

Csúcshatás kritika

Csúcshatás értékelés: Mostanában divat lett valami. Kinek ajánljuk, és ki meneküljön előle nagy ívben. Szólnak a kritikák tanulságai ekképpen, mert az olvasónak feltétlenül muszáj az útbaigazítás, meg a filmes ítéletek írói tévedhetetlenek, ugyebár. Én ilyesmiket írni véletlenül sem mernék. Remekül szórakoztam, annak ellenére, hogy vannak benne bárgyúságok, és a végét is elkapkodottnak gondolom. Agyam 10%-át lefoglalta, ez a lényeg.
(forrás: filmtrailer.hu/film/csucshatas-kritika/)

Torrent fálj: Limitless.2011.BDRip.RC.XviD-playXD.torrent
Magyar felírat: Limitless.2011.BDRip.RC.XviD-playXD.srt
(köszönet a felíratért NDrunak, csa3anak és dalambertnek)

7.3

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr283044584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása