HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Mikor leszáll a sötétség (När mörkret faller (When darkness falls)), 2006)

6tila 2011.01.23. 23:26

A hét végéhez értünk, és mint láthattátok ezen a héten a skandináv és európai filmek közül csemegéztünk. De ahhoz, hogy mindez a szemünk elé táruljon nagyon sok köze volt egy új barátomnak TIBBB-nek. Ez úton szeretnék köszönetet mondani a nevetekben is neki, hogy megosztotta gyűjteménye ezen gyöngyszemeit. Nagyon remélem, hogy még én is fogok a blogom során eljuttatni hozzá olyan említésre, és megnézésre méltó filmeket, melyekkel kellemes perceket szerezhetek neki. Köszönjük TIBBB.
Bár a hét véget ért, de az idő nem áll meg, és a jobbnál-jobb filmek áradata sem, még minden bizonnyal van Tibbb repertoárjában is sok-sok film, ami ide is felkerülhet. Minden esetre az ajánlóit ezentúl igyekszem nyomon kísérni, és én sem tétlenkedem, továbbra is keresem az átlagból lényegesen kiemelkedő műveket, de ha Ti is kedvet kaptok arra, hogy megemlítsétek hogy mit láttatok... ne tartsátok vissza magatokat.

És akkor kezdődjék az új ajánló egy szintén nem átlag filmről, de akár ismételhetem is magam, egy újabb gyöngyszem tárult elénk.

Három egymáshoz kapcsolódó történet. Az elsőben két fiatal lánytestvér szembeszegül családjuk becsületkódexével, ami miatt életük valóságos rémálommá válik. A másodikban bűnözők támadnak meg, és terrorizálnak két embert az egyik népszerű klubban. A befejező epizódban egy újságírónő házasságon belüli erőszak miatt feljelenti a férjét. Így akarja elérni, hogy közös kollégáik kiközösítsék a férfit. Úgy tűnik, mindhárom történetben elbuknak az ártatlanok. A támadóik nem számítanak arra, hogy felveszik a kesztyűt, és elszánt akarattal szembeszállnak velük.
(forrás: http://www.port.hu)

Még egy kicsit szeretnék az idézetek világában elmerülni, és a port.hu-n a film mellett lévő hozzászólást mellékelni:
"
Egyet kell értenek, a film zseniális, végig iszonyatos feszültségben tartja a nézőt, ahogy ide-oda ugrál a három történeti szál között.Komolyan mondom, még egy szocio-horrornak is elmenne, semmi szépfiús vámpírok, csak a hétköznapok rejtett, félelmetes dolgai. A színészek elképesztően jól játszanak, nálam a film simán 10/10

Eleinte furcsállottam, hogy egy filmbe, hogy lehet 3 különböző történetet belepréselni, hiszen ez a műfaj önmagában is a hosszú történeteket dolgozza fel... de idővel ezen gondolataim szertefoszlottak, és ahogy haladtak a nagyon jól egybefont történetek mindinkább az kellett mondanom, hogy ez a 2 óra igen jó kikapcsolódás lesz. És úgy is lett. A mind végig nagyon jól összeállított jelentsorok, úgy kacsolódtak össze, mintha 1 történet lett volna, a vágások itt is tökéletesek, sőt a történetek közötti váltásoknál lévő swenkek (kamera-lendítések), olyan jól sikerültek, hogy öröm volt nézni. A 3 teljesen eltérő történet, teljesen más egyéniségek, teljesen más szemszögek, teljesen más társadalmi rétegek bemutatás, a tehetetlenség, és a reménytvesztettség, majd a talpra állás, oly részletességgel van kidolgozva, hogy észere sem vesszük az idő múlását, a film teljesen magába zár. De nem is akarom húzni tovább a kíváncsiság mézes madzagját. Ez is egy olyan film amiről itthon nem nagyon hallottunk még, nem vetítenek sem mozik sem TV-k... mi lehet ennek az oka?...Tudja valaki?

Torrent fálj: When.Darkness.Falls.2006.DVDRip.XviD-DiRGE.torrent
Magyar felírat: When.Darkness.Falls.2006.DVDRip.XviD-DiRGE.srt
(köszönet a felíratért Lelkidokinak)

7.4

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr462608707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása