HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

A Főfőnök (Direktøren for det hele (The boss of it all), 2006)

6tila 2010.09.07. 00:22

A Főfőnök (dánul: Direktøren for det hele) című film egy 2006-os dán vígjáték, melynek Lars von Trier a rendezője és forgatókönyvírója is. A film érdekessége, hogy ez Lars von Trier első vígjátéka, illetve, hogy a film operatőr nélkül készült. A film készítésekor egy Automavision nevű rendszert használtak, melynek során a rendező kiválasztotta a kamera helyét, és egy számítógépre bízta a zoom és egyéb kameramozgások megválasztását.

A történet: Egy jól menő dán IT kisvállalat vezetője, Ravn el szeretné adni a cégét a régi kollégái tudta nélkül (kisemmizve őket), ám a vevő, egy izlandi üzletember azonban kizárólag a cég első számú emberével hajlandó tárgyalni, akivel csak az a probléma, hogy kitalált személy. Ravn az évek során, hogy a kellemetlen döntéseiért ne haragudjanak meg rá a kollégái, egy Amerikában élő főnőkre fogta rá a kellemetlen döntéseket. A főfőnök eddig kizárólag e-mailben kommunikált a kollégákkal, de az eladás miatt egy élő személyre van szükség, ezért Ravn felbérel egy állástalan színészt, Kristoffert hogy rövid ideig játssza el az amerikai főfőnök szerepét, írja alá az eladásról szóló szerződést. A probléma akkor kezdődik, mikor a kollégák meglátják a folyosón a "főfőnököt". Kristoffer jó főnökhöz méltóan megismerkedik a kollégákkal, meghallgatja problémáikat, és megpróbál segíteni nekik, bevetve az általa istenített Gambini módszert is.

A Gambini módszer: Antonio Stavro Gambini huszadik századi színházi író. Előszeretettel alkalmaz abszurd megoldásokat a darabjaiban. Például a mondat szavai között hosszú szüneteket tart, vagy minden kérdésre igennel válaszol, stb.
Ismertebb művei: 1969-ből (egyesek szerint 1968 vége) az "Akasztott macska" című egyfelvonásos, és "A kéményseprő monológja a kémények nélküli városból" című három órás szintén egyfelvonásos darab. Az íróról gyakran mondták, hogy furcsa, nem minden alap nélkül. Nem hitt az improvizációban, szerinte az improvizáció behódolás a szalondrámának.
Magáról az íróról nagyon keveset tudunk, csak egy dolgot tudunk biztosan róla: kitalált személy.
(forrás: http://hu.wikipedia.org)

Lars von Trier 50 éves lett, úgyhogy végre játszik egy kicsit, bár eddig sem állt tőle távol a gyurmázás: tragikumot a komikummal, halálosan komolyat a könnyeddel. Most vállalati vígjátékot rendezett, s kitalált hozzá egy formai játékot is (új módszere az Automavision; egy randomizált számítógépes program által beállított kamerával veszik fel a jeleneteket, ami számos módot nyújt a trükközésre).
Az áthallásos történetben a klaszszikus bohózat szabályai szerint kapunk képet a hivatali policyk világáról: egy cég jogásza felkéri régi barátját, a csepűrágót, hogy játsszon el egy nem létező főnököt, csak addig, amíg eladják a céget az izlandi vásárlónak - a dánokat vehemensen és folyamatosan szidalmazó busa fejű tőkés telitalálat. A főnök-ripacs folyton egy Gambini nevű drámaíróról zengi eszmefuttatásait, amit tekinthetünk akár rendezői öngúnynak is, hiszen a nevet Trier Cannes-ból hazafelé menet egy kamion oldaláról szedte. A végeredmény így egy teljesen tipikus, ám mélyen önironikus Dogma-film - nem az első saller, amit a mester enmozgalmának kioszt, emlékezzünk a Kedves Wendy!-re (azt ugyan Vinterberg rendezte, de a forgatókönyvét ő írta) -, ami a véletlen (pontosabban az Automavision) által ér el ugyanolyan képi hatást, mint a komoly és átgondolt dogmások.
Ideje is volt már valami effélének, hisz a Manderlay annyira maníros, annyira a saját formájának a foglya. Ez a - Birodalom c. kórházsorozatra (illetve némileg az Öt akadályra is) rímelő - futam (bár nem maradunk ellentmondásos erkölcsi réteg híján most sem) az öngúny és humorérzék diadala. - dercsényi -

Torrent fálj: The.Boss.Of.It.All.LiMiTED.2006.DVDRiP.XViD-HLS.torrent
Magyar felírat: The.Boss.Of.It.All.LiMiTED.2006.DVDRiP.XViD-HLS.srt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr602276560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása