HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Mr. Nobody (2009)

6tila 2010.07.01. 00:22

előzetes filmajánló

2009. június 02. 09:00, írta: Gaines

Ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy ha élete egy bizonyos pontján másként dönt, élete teljesen más fordulatot vesz? Életünk döntések, választások sorozatából áll; utólag mindannyian fel tudjuk mérni, hogy hol hibáztunk hatalmasat, vagy éppen ellenkezőleg, hol áldhatjuk az eszünket, hogy a helyes lépést tettük meg. A tovább mögött a Mr. Nobodyról, egy olyan érdekesnek ígérkező angol nyelvű belga scifi-drámáról lesz szó, amely ezt a problémakört feszegeti, és amely igazi rejtett gyöngyszem lehet az idei scifiben dúskáló moziévadban.

Mi ez?

A Mr. Nobody főszereplője, Nemo Nobody (Jared Leto) 2092-ben a világ legöregebb embere. És egyben az utolsó halandó. Abban a jövőben, ahol a tudományos fejlődésnek köszönhetően az emberek már halhatatlanok, a 120 éves Nobody úr halálos ágyán visszaemlékszik elmúlt életére, pontosabban szólva lehetséges életeire: három különböző életút és házasság jelenik meg előttünk elbeszélése nyomán. De vajon melyik az igazi? Hol döntött jól? Hol rosszul? Vagy ami még fontosabb: élt-e eléggé?

Az előzetes:

Még vagy egy éve hallottam először erről a filmről. Szinte semmit nem lehetett tudni róla a néhány mondatos szinopszison és a szereplőgárdán kívül, de már akkor felkeltette a figyelmemet. A film születésének kezdete egészen 2001-ig vezethető vissza, a tényleges forgatás pedig 2007-ben vette kezdetét: még a lassan forgó produkciós gépezetekhez mérten is durván hoszú idő ez. A forgatás után egy újabb teljes évet töltött az utómunkálatok fázisában a mozi, és egészen pár héttel ezelőttig teljes némaság övezte a Mr. Nobodyt. Szerencsére végül csak kijött a trailer, időpontot kaptak a nemzetközi bemutatók, és remélhetőleg előbb-utóbb Amerikába is eljut majd a film.

Mi várható? Mivel a sztori és a trailer garantáltan eszünkbe juttat néhány közelmúltbeli alkotást, így az elején le is tudnám ezeket a kötelező összehasonlításokat.

Nemo Nobody különös élete? A százhúsz évesre maszkírozott Jared Letóról valószínűleg sokan máris Brad Pitt tavalyi filmsikerére, a Benjamin Button különös életére asszociálnak, holott a hasonlóságok kábé ott véget is érnek, hogy egy rendkívül idős és szokatlan életkörülményekkel "bíró" ember a főszereplő, és hogy a film témája a szerelem A Benjamin Button egy klasszikusan nagyívű, látványos, epikus hollywoodi tündérmese volt, amely egy remek alapötletre felfűzött pikareszk-élettörténetet beszélt el, ám amely szerintem a színpompás képekben és a larger than life szereplők és eseménysorok közepette elfelejtette kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, és az elmélyült gondolatébresztés helyett a kissé üres szentimentalizmus, giccs felé csúszott el. A Mr. Nobodytól remélhetőleg éppen az általam a BB-ből hiányolt tartalmi és érzelmi mélységet és filozofikus tartalmat fogom megkapni, amellett, hogy a szentimentalizmus itt is komoly teret fog kapni.

Ha már hasolítgatni akarnék, akkor inkább a Nagy hal és az Egy makulátlan elme örök ragyogása kereszteződéseként fognám meg a filmet. Előbbi az elbeszélő kénye-kedvére alakított történet, az ebből fakadó folyamatos bizonytalanság, valóság és lehetőség közti határ elmosódása, utóbbi a szürreális vizualitás és elborult rendezői koncepció miatt tűnik jó kiindulópontnak.

Már a történet leírásából is érezhető, hogy a Mr. Nobody kevésbé a XXI. század végi jövőképre és világra fog koncentrálni, mint inkább egyetlen ember sorsára. Feltehetőleg csak villanásokra nyerhetünk bepillantást abba, milyen lesz Földünk szűk száz év múlva: a csillogó felhőkarcolók megavárosa és a furcsa, tetovált emberek inkább háttérül, elbeszélői, műfaji keretként fognak szolgálni - a hangsúly Nobody életén és szerelmein lesz. Ilyenkor sok minden a főszereplő különlegességén áll vagy bukik: nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, hogy a karakter ne legyen túlzottan idegen tőlünk, túl elvont, és váljon ezáltal pusztán egy érdekes tanulmánnyá; hogy képesek legyünk beleélni magunkat a helyzetébe, a történetébe, és az ő különlegességén keresztül kapcsolódást találjunk saját problémáinkhoz, érzéseinkhez.....
(forrás: delta.blog.hu/2009/06/02/mr_nobody_senki_ur_eletei) A cikk továbbolvasásához kattintsatok a linkre.

Torrent fálj: Mr.Nobody.2009.FESTiVAL.DVDRip.XviD-iLG.torrent
Magyar felírat:
Mr.Nobody.2009.FESTiVAL.DVDRip.XviD-iLG.srt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr52122133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása