HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Zöld hentesek (De Gronne slagtere, 2003)

6tila 2010.03.28. 20:24

A filmet talán úgy harangozhatnám be legjobban, hogy "Mi történt az Ádám almái előtt, vagy közben?" A film mind hangulatában , mind megjelenésében hasonlít az Ádám almáira, csak annyi a baj vele, hogy hamarabb készült el :). De ez semmiben sem fogja befolyásolni a nézőt, mivel ha az Ádám almáit látta akkor biztos ezt is meg fogja nézni... A baráti köröm is úgy épül fel, hogy vannak akik látták és vannak akik MÉG nem.

Nah visszatérve a filmek közötti práhuzamra. Ugye mint tudjuk Ádám és az  ő almái egy kis templomban és annak kertjében élik életüket, a Zöld hentesek pedig a templomtól nem messze egy kisvárosban. Bár erre sehol nem kapunk még utalást sem de minden bizonnyal csak így lehet. De erről csak akkor tudnak meggyőződni ha mindkét filmet látták.

Jensen egy igazi, ízig-vérig(!) morbid, fekete komédiát alkotott, amelynek főhőse Bjarne és Svend, a két hentes, akik fellázadnak az őket elnyomó és nem teljesen ép embernek tartó – amiben valljuk be van némi igazság – főnökük ellen, és megnyitják saját hentesüzletüket. Ám a baj(?) akkor kezdődik, amikor beállít az exfőnök és Svend ellenállhatatlan kényszert érez rá, hogy megmutassa neki, ő is legény a gáton, illetve a mészárszéken. Svend akciója oly’ jól sikerül, hogy az üzlet beindul, nincs megállás, a városka lakói kígyózó sorban állnak a különleges “pipihusiért”.

sorban állnak a különleges “pipihusiért”

Mit van mit tenni, a siker jó, leállni nem lehet, kell az utánpótlás, amelyről hősünk – egy rendes üzlet vezetőjeként – rendszeresen gondoskodik is.
Ha valaki a francia rendezőpáros, Jeanet-Caro 1991-es Delicatessenéhez vagy a jóval filmünk után keletkezett Sweeney Toddhoz, a Fleet Street démoni borbélyához hasonlónak érezné mészárosaink történetét, nem téved sokat, mivel mindhárom film egy különleges motívumáot dolgoz fel. De mielőtt a plágium édes vádjával gyanúsítanánk Jensent, érdemes figyelembe venni a filmek jellegzetesen különböző atmoszféráját és azokat az eredeti tényezőket, amelyek különlegessé tették a dán rendezőt, és az Ádám almáit is zseniálissá emelték.

Mads Mikkelsen és Nikolaj Lie Kaas

A két főhősünk, Bjarne és Svend (Nikolaj Lie Kaas és Mads Mikkelsen) nem mindennapi figurák, olyan alakok, akik már önmagukban is elvinnék a hátukon az egész filmet. Bjarne, egy magának való, csendes, családja autóbalesete miatt mély apátiába zuhant alak, akinek az élete a mészárosság, a repülögépmodellezés és a napi több zacskó cigaretta elszívása között mozog, amíg meg nem ismerkedik a bájos temetőgondnok (és “hamvasztó”) lánnyal, Astriddal (Line Kruse). Élete új fordulatot vesz, pláne mikor megjelenik a kómából felébredt fogyatékos ikertesetvére és barátja, a zsiráf. Elige nagy állatbarát. Ha lenne hozzá sütnivalója biztosan vegetáriánus lenne, csak műbőr cipőt hordana, és a WWF gyűléseken veszettül rázná a transzparenseket. Ám – a helyzetét tekintve, lévén gyermeteg lélek – csak a levágott csirkék eltemetése és az árulásra kész disznófej ölelgetése maradt neki.

Mads Mikkelsen

Svend izzad. Komplexusainak nagy része innen ered. A szótlan Bjarnenel ellentétben sokat beszél, általában feleslegesen, és szeret ismételni. Szorong. Az üzlet fellendülésével egyenes arányban nő meg a kisugárzása és az önbizalma is. Bowling, mozi, interjú. Csak úgy vonzza a nőket, akiknek egy részét körbevezeti a “szalonban” is, különös figyelmet szentelve a fagyasztó alapos bemutatására.
Persze a mellékszereplők se semmik, a központi figurákhoz hasonlóan beteg, de velük ellentétben nem éppen könnyen megkedvelhető alakok. Házas Hans (Nicolas Bro) – talán már kitaláltátok, hogy mi a foglalkozása? – és a helyi lelkész (Aksel Erhardtsen), aki úgy élt túl egy repülőgép-szerencsétlenséget, hogy megette saját halott feleségét; és azóta dzsungelt nevel a szobájában, meg igen behatóan próbálja igazgatni Astrid életét.
Már ennyi is elég lenne egy nem átlagos film elkészítéséhez, de a “háttérben meghúzódó” szál – a különleges pipihusi megjelenése – varázsolja a mozit igazi fekete, banális, morbid, de szórakoztató komédiává, amely valószínüleg élesen ketté fogja választani a nézőközönségét. Azonban mindenképpen felhívja a figyelmet Jensenre és aki eddig még nem látta volna, garantáltan megnézi az Ádám almáit is.

A film 8 jelölésből 7 díjat el is vitt.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

Torrent fálj: De Grønne Slagtere (2003).torrent
Magyar felírat:
De Grønne Slagtere (2003).srt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr421875717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daire · http://daire.freeblog.hu/ 2010.06.23. 19:13:57

Imádom ezt a filmet! Régi nagy kedvenc
süti beállítások módosítása