HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Gengszterek fogadója (Blinkende lygter, 2000)

6tila 2010.03.23. 18:45

Mit csinál egy negyvenéves piti gengszter, ha leesik neki négymillió dán korona? Éttermet nyit. Az erdő közepén.

A 2000-ben készült film feltehetően azért keveredhetett e szolid késéssel mihozzánk, mert rendezőjének és egyben forgatókönyvírójának, Anders Thomas Jensennek előbb bizonyítania kellett, amit az "Ádám almái", a "Zöld hentesek" vagy a "Hogyan szeretsz?" c. opusaival fényesen teljesített is a pesti mozikban (vagyis a Cirkóban).

E darabjában egy vígjáték tragikus oldalán haladunk, néha át is tévedünk az egészen drámai mezőkre, de mindvégig változatlan a hőseink (négy is van) iránt érzett őszinte szeretet. A fiúk egyszerű lelkek, sem pénzsóvárság, sem bosszúvágy nem fűti őket, a mondott kispályás Torkild pedig tényleg csak egy saját nyugodt fészket szeretne valahol vidéken. Ez a vágya válik a film mozgatójává, bár a csapat eredetileg Barcelonába indul, mégis kénytelenek a dán pampa közepén árválkodó házban fedezékbe húzódni.

Erős a dogmafilmek hatása, érződik a hangulati elemeken, az operatőri megoldásokon is. Persze az általános dán-skandináv mozi-gyökerek jelenléte sem kevésbé feltűnő. S az is a film javára írható, hogy a keretes szerkezet és a beszúrt visszaemlékezések ellenére sem esik szét epizódokra, ezek inkább a karakterek és a történet "felépítését" szolgálják.

A garantált élményhez már csak annyi kell, hogy viszontlássuk korunk magasan jegyzett skandináv mozijának "valahonnan ismerős" húzóneveit; így aztán nemcsak a zaklatott gengszterlelkek lelnek végül nyugalomra, de magunk is pihenten távozunk.

A Blinkende lygter a legnevesebb dán szereplőket sorakoztatja fel. Ulrich Thomsen (14), Mads Mikkelsen (8), Nikolaj Lie Kaas (8) és Iben Hjejle (2) a leghíresebb, nemzetközi elismerésben részesült dán filmek állandó szereplői. Zárójelben az általuk elnyert nemzetközi filmfesztivál díjak száma. Olyan filmekben láthattuk őket, mint a Mifune utolsó dala, A születésnap vagy a Birodalom.

A film 11 jelölésből 2 díjat vitt el.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

Torrent fálj: Blinkende.Lygter(Flickering.Lights).2000.Danish.Xvid.DVDRiP.torrent
Magyar felírat: Blinkende.Lygter(Flickering.Lights).2000.Danish.Xvid.DVDRiP.srt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr351863120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.01.18. 15:32:56

4 DÁN gengszter kiszáll a bizniszből, talál egy elhagyatott kocsmát, fogadót ami pár nap bújkálás után mindegyikükből előhoz régi eltemetett, elfelejtett emlékeket.
Persze nem dán film lenne, ha ilyen szimpla lenne. Hiába a cím, nem akció ez, inkább dráma.
Szépek a képek, a helyszín varázslatos, a színészek nagyon jók.
süti beállítások módosítása