HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Szigurúan piszkos ügyek 1-2-3 (Mou gaan dou [Infernal Affairs], 2002-2003)

6tila 2010.04.27. 20:37

A Szigorúan piszkos ügyek úgy válik trilógiává, hogy nem szövi tovább a történet fonalát. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy ugyanazt a történetet meséli el háromszor, más aspektusból nézve. Az alkotók az eredeti akciófilmből először mitologikus gengszterfilmet, majd pszichotikus művészfilmet kreálnak, először a múlt, majd a jövő felől is megbillentik saját kikezdhetetlennek hitt szerkezüket, aminek eredményeként egy még erősebb és nagyobb távlatokat nyitó trilógiát kapunk. Egy elektronfelhőt, mely minden újranézés során más és más arcát mutatja.
 

A trilógia nagyon ravasz dolog. Mindössze három darabból áll, de az egymáshoz képest felállítható viszonyok, illetve variációk száma meglepően nagy, pontosan nem is érdemes meghatározni, hogy mennyi, hiszen attól is függ, hogy milyen aspektus alapján közelítünk a művek felé. Ha eddig lettek volna kétségeink afelől, hogy trilógián nem csak három valamilyen módon egymáshoz kapcsolódó alkotást értünk, hanem szuverén műfajnak is tekinthetjük, mellyel máshogy és mást lehet elmondani, mint egyetlen filmmel, akkor most ezen kétségek végérvényesen el kell, hogy tűnjenek tudatunk legrejtettebb zugaiból is. Elkészült ugyanis, és folyó héttől kezdődően a magyar mozi-, és DVD/videó-közönség rendelkezésére áll a Szigorúan piszkos ügyek mindhárom epizódja, más kérdés, hogy vajon megérdemli-e az úri magyar közönség ezt a kegyet, de erről majd később.

Kezdetben volt a Szigorúan piszkos ügyek című alkotás, mely a sokszor a követhetetlenség határán balanszírozó tempó és a szálak kellőképpen bonyolult összegabalyodása után olyan bámulatos eleganciával kerekedett ki egésszé, hogy az legalábbis nagyon ritka a mai mozibizniszben. A két főszereplő, Yan és Ming története önmagában a teljesség érzését kelti, miközben maga a film a lehető legszűkszavúbban meséli el a cselekményt, csak annyit mond el a szereplőkről, amennyit feltétlenül muszáj. Hogy a filmben is elhangzó hasonlattal éljek, a két kártyalap, melyet Sam, a triádvezér és Wong főfelügyelő egymás zsebébe csempész, rövidre zárva ezzel az információs láncot, olyan ötlet, mely a megfelelő módon kidolgozva egyszer használatos és saját történetét belül lényegében überelhetetlen.

A teljes körű leírás folytatását elolvashatjátok a következő weboldalon, de felfed olyan részleteket is, mely a filmben lévő fordulatokra rámutat, ezért csak a film megnézése után javallom, hogy a filmélmény ne romoljon egy cseppet sem.

Akciófilm és kvantum-mítosz (a leírás folytatása...)

A film első része 42 jelölésből 23 díjat el is vitt.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

A film második része 15 jelölésből 4 díjat el is vitt.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

A film harmadik része 10 jelölésből 2 díjat el is vitt.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

Torrent fálj: Infernal.Affairs.Trilogy.DVDRip.XviD-UnSeeN.torrent

Magyar felírat:
Infernal.Affairs.2002.DVDRip.XviD-UnSeeN.srt
Infernal.Affairs.II.2003.DVDRip.XviD-UnSeeN.srt
Infernal.Affairs.III.2003.DVDRip.XviD-UnSeeN.srt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr391957292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.11.13. 09:10:03

Alapfilm, mindegyiket csak dicsérni lehet, alig van ilyen trilógia aminek mindegyik része ilyen jó (talán a Bosszú-trilógia). 9/10 minden részre - szvsz.
süti beállítások módosítása