HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Ádám almái (Adams æbler, 2005)

6tila 2010.03.23. 11:21

Anders Thomas Jensen ismét egy olyan világot tárt elénk, ami egy kicsit valószerű, ami egy kicsit elvarázsolt, és éppen ezért nagyon is szürreális. Mint egy modern tündérmese, csak ezúttal a rossz nem nyeri el méltó büntetését, sem a jó a fele királyságot, sőt még tanulság sincsen – de cserébe rengeteg teológiai, erkölcsi és etnikai morzsát hint el a forgatókönyvíró, amin aztán napokig csámcsoghat a néző.

Így a végén mégiscsak mindenki levon valamiféle tanulságot. Én azt vontam le – amit egyébként a dogmából elinduló Jensen összes filmjéből –, hogy az élet nem könnyű, de ha egy pici iróniával szemléled a dolgokat, máris sokkal egyszerűbb.

Mert irónia az van a filmben. A börtönből frissen szabadult neonáci Adam a végletekig jólelkű, egyszerű pap, Ivan védőszárnyai alá kerül. Csak úgy, mint Khalid, az arab terrorista, a kleptomán Gunnar és az alkoholista Sarah. Csupa megtört, bűnös ember, akik nem tudnak felhagyni kisstílű szokásaikkal, de tulajdonképpen nem is akarnak. Csakhogy Adam feltűnésével minden megváltozik. Újra és újra szembesíti a skizofrén Ivant a kegyetlen valósággal, kirángatva őt rózsaszín álomvilágából – és ezzel bajtársait is a mindennapi kerékvágásból.

Ádám almáiDe hol vannak az almák? Adam megérkezésekor azt a küldetést vállalja, hogy megsüti a legnagyobb almás pitét – ezzel róva le mintegy bűneit. Persze eleinte ezt nem veszi komolyan. De ahogy szép lassan a halálos valóság felé hajszolja Ivant, a lelkiismeret furdalástól kezdenek egyre fontosabbá válni számára ama bizonyos almák, no meg a küldetése.

Hogy sikerül-e teljesíteni? Ez nem is annyira lényeges. Sokkal inkább le fog kötni az északiaktól megszokott végletekig precíz színészi játék, a sokszor Tarantinosan véres szituációkban kibontakozó jellemábrázolás, és a nyers, realisztikus humor. Olyan, amitől könnyesre neveted magad. S hogy mi ebből a tanulság? Az, hogy ezek a dánok tudnak valamit.

A film egy sziporkázó fogalmazvány a humánumról, a szeretetről, az élet védelméről, az áldozathozatal megkerülhetetlen szükségességéről, az emberi derűről, amely összetartja az életet - és amely hiányában minden szétesik, szétrohad. Az ember nem is hinné, milyen kristályosan és mekkora kényszerítő erővel fogalmazhat meg örök érvényű törvényeket egy ilyen briliáns parabola ... Az Ádám Almái remek párja a Kutya Éj Dalának (lásd a szeretet, a humánum, a hit hiánya, amely mint rozsda vagy sav marja szét az emberek életét), és az Andrej Rubljovnak is (bár a harang helyén ezúttal egy almás-lepény szerepel). Egy friss és elképesztően tartalmas modern mese, sőt, egy látványos kísérlet, egy mélységesen tanulságos demonstráció ...

A film 29 jelölésből 18 díjat vitt el.

>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

A film hivatalos weboldala: http://adamsapplesthemovie.net/

Torrent fálj: Adams.Aebler.2005.DANISH.DVDRip.XviD-P2P.torrent
Magyar felírat: Adams.Aebler.2005.DANISH.DVDRip.XviD-P2P.srt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr721861924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása