HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Életrevalók (Intouchables, 2011)

6tila 2012.04.17. 23:20

A magyar filmforgalmazók áldásos tevékenységének hála egy nap került moziba két hasonló témát feszegető, merészen zsánert ugró, mi több, még végkicsengésében is megegyező darab. az már csak a néző nyeresége, hogy mind a 50/50, mind pedig az Intouchables kiváló film.

"Röhögj a képébe a tragédiának!" Eme nem túl szofisztikált, ám annál egészségesebb jelmondat jegyében készült mindkét film, s ugyan mindkét darab tulajdonképpen jól bevált közhelyeket épít eme alaptétel köré, a recept működik, hisz a szellemesség nem megy a realizmus kárára, a nélkülözhetetlen humánum pedig nem csordul át érzelgősségbe.

Mint korábban oly sok frank komédia esetében, a humort ezúttal is a társadalmi ellentétek szolgálják: a nyaktól lefelé lebénult Philippe (Francois Cluzet) kifinomult, gazdag, ha úgy tetszik nyársat nyelt polgár a felső 10.000-ből, míg Driss (Omar Sy) egy tapló, életvidám, és könyörtelenül őszinte afrikai bevándorló, akinek nem sok keresnivalója van sem ebben a közegben, sem abban az ápolói állásban, ami véletlenül zúdul rá. De Philippe-nek pont arra a könyörtelenségre, arra a nem megkülönböztetett hozzáállásra van szüksége, amit Drisstől kaphat, ezért felveszi a fickót, akinek végre lesz saját fürdőszobája, és nem utolsósorban csaphatja a szelet Phillipe bombázó asszisztensnőjének. Az ellentétekből, kezdeti botladozásokból hamarosan barátság, kötődés lesz, satöbbi-satöbbi...

Könnyen kiismerhető és kijárható film az Intouchables, s talán nem is baj, hogy nem hoz sem váratlan fordulatot, sem kelletlen drámát, hisz mélységei nem a cselekményében rejtőznek: két főszereplőjéből csak úgy árad a kémia és a természetesség; magától értetődően veszik a máskülönben politikailag inkorrekt akadályokat - a pozíció, a rassz, de mindenekelőtt a betegség kapja az ívet -, hisz kapcsolatuk olyan bensőséges, hogy nekik szabad. Kicsit ugyan féltem, hogy a tulajdonképpen ív nélkül rendelkező film hová fut ki, de végül megtalálta a maga petit révét, én pedig azon kaptam magam, hogy a könnyeim most először nem a röhögéstől potyognak.
(forrás: aeonflux.freeblog.hu/archives/2011/12/31/kritika_eletrevalok_intouchables_2011/ )

Torrent fálj: Intouchables.2011.FRENCH.480p.BRRip.XviD.AC3-NYDIC.torrent
Magyar felírat: Intouchables.2011.FRENCH.480p.BRRip.XviD.AC3-NYDIC.srt
(köszönet a felíratért combrader - pytta - Jarinka, Puppari - DJSPIDEBOY)

8.4

 

2 komment

Kegyetlen kölykök (Twelve and Holding, 2005)

6tila 2011.12.21. 19:26

Jacob befelé forduló, Malee koraérett, míg Leonard sebezhető gyerek. Egészen pontosan már nem egészen gyerekek, de még nem is felnőttek. Tizenkét éves kamaszok, akik Amerika külvárosában nőnek fel. Vágyaik még őszinték, bár néha egészen zsigeriek és ijesztőek. Tetteik következetesek, belülről fakadnak, az élet még nem vette ki belőlük a méltóságot, a lelkesedést. A triót Jakob ikertestvérének tragikus halála hozza össze. A szomorúság és a bánat terhe összekovácsolja őket, miközben kitörölhetetlen tapasztalatokat szereznek a felnőtté válás rögös útján.
(forrás: port.hu)

Torrent fálj: Twelve.and.Holding.2006.LIMITED.DVDRip.XviD-SAPHiRE.torrent
Magyar felírat: Twelve.and.Holding.2006.LIMITED.DVDRip.XviD-SAPHiRE.srt
(köszönet a felíratért Victorpictor)

7.5

Szólj hozzá!

Helen (2009)

6tila 2011.11.15. 21:18

Helen, a sikeres zeneprofesszor és látszólag boldog házasságban élő anya súlyos lelki problémákkal küzd, melynek gyökerei az első, fiatalon kötött házasságáig nyúlnak vissza. Az asszonyt kórházban ápolják, ahol összebarátkozik Mathildával, aki érzelmi vigaszt nyújt számára. Az állapota azonban tovább romlik, Helen kezdi azt hinni, hogy egyedül a halál hozhat számára megnyugvást. Az asszony második férje és első házasságából származó, most tizenhárom éves lánya eltökélten küzdenek azért, hogy bebizonyítsák neki, élnie kell, és igenis van lehetőség arra, hogy legyőzze a betegséget.
(forrás: http://www.hbo.hu/movie/helen-2009_-64117)

"Ha valaki volt már ilyen v.hasonló lélek-helyzetben, azt hiszem, át tudja érezni és értékelni a filmet, amúgy valóban eléggé sokkoló és kiábrándító, nem azért néztem meg, hogy jót szórakozzam, hanem inkább azért, mert kedvelem Ashley Judd-ot, bizonyította, hogy mennyire nagyszerű színésznő." (Gabriella33)

Torrent fálj: Helen.2009.DVDRip.XviD-VoMiT.torrent
Magyar felírat: Helen.2009.DVDRip.XviD-VoMiT.srt
(köszönet a feliratért St4nt0N - a vágás és a VoMiT verzióhoz történt időzítés a saját munkám)

6.1

 

Szólj hozzá!

Huligánok (Green Street Hooligans, 2005)

6tila 2011.10.30. 17:49

Ma délután megnéztem a Green Street Hooligans c. filmet. És ez úton szeretném megköszönni V. Szabolcsnak az ajánlást.

Pénteken mesélt erről a "életről" amit testközelben ismert meg Londonban. El sem tudjuk képzelni mi kisvárosi emberek, hogy milyen lehet az az élet, amikor a "Huligánok" megjelennek az utcán, és te épp egy bárban dolgozol... hogy milyen lehet szemtől szembe találkozni velük... ebbe a légkörbe nyújt betekintést ez a film.

A történetről pár szóban, de nem filmélményt rombolóan...

Matt Bruckner (Elijah Wood) újságírónak készül, de egyetemi tanulmányait abba kell hagynia, mivel kizárják a Harvard Egyetemről egy olyan bűntettért,amelyet nem is követett el. Ígéretes pályafutásának ezzel vége. Londonba megy, hogy nővére, Shannon (Claire Forlani) és annak férje,Steve (Marc Warren) szárnyai alatt keressen menedéket.

Matt megismerkedik sógorának öccsével, Pete-tel (Charlie Hunnam), és barátságuk révén Matt a labdarúgást övező fanatizmus, és egy, a labdarúgás érdekkörébe tartozó banda titkokkal és intrikákkal teli világába kerül.

Pete Dunham és szoros kapcsolatban lévő baráti köre alkotja a Green Street Elite-et (GSE), a West Ham United szurkolóinak kemény magját - egyben a labdarúgással kapcsolatban lévő egyik legerőszakosabb és legkeményebb bandát Londonban. Mindegyik labdarúgó klubnak van egy bandája, és mindegyik bandának egyetlen célja van - hogy a legrettegettebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő csapat legyen az egész országban - bármi áron... Matt a hatalomnak egy olyan formájával találkozik itt, amit soha azelőtt nem tapasztalt még.

Ám a bandánál nem mindenki tekinti őt "testvérnek". Bovver (Leo Gregory) nem nézi jó szemmel egy messziről jött kívülálló jelenlétét. Matt irányában érzett folytonos bizalmatlansága és féltékenysége olyan lőporos hordójává fajul, amely csak az alkalomra vár, hogy felrobbanjon.

Bovver eltitkolt információk birtokába jut Matt-ről, és olyan események indulnak el, amelynek során a küzdelem a barátságot, a lojalitást, a becsületet és az eltökéltséget egyaránt próbára teszi. Matt-nek fizetnie kell tetteiért...
(forrás: http://mozinezo.hu/abc-filmek/h/huliganok/huliganok.htm)

Torrent fálj: Green.Street.Hooligans.2005.PROPER.DVDRiP.XviD-HLS.torrent
Magyar felírat: Green.Street.Hooligans.2005.PROPER.DVDRiP.XviD-HLS.srt
(köszönet a felíratért ArchVile - poliziamerda, de nem hibátlan)

7.5

 

1 komment

Felperzselt föld (Incendies, 2010)

6tila 2011.10.12. 19:22

Minden embernek szüksége van valamilyen fogódzóra az életben, legyen az akár egy ideológia vagy vallás. Szép és fontos dolgok ezek, amíg mindent alá nem rendelünk nekik. És persze amíg nem várjuk el a világtól, hogy mindenki más azok szerint éljen - mert ez többnyire káoszhoz vezet, ami aztán még nagyobb káoszt szül. Valami ilyesmi lehetne Denis Villeneuve filmjének lábjegyzete; a filmé, ami egy családi dráma, egy kőkemény háborús film és egy naturalista krimi is egyben.

Nawal (a kiváló Lubna Azabal) furcsa örökséget hagy gyermekeire: az ikreknek el kell utazniuk anyjuk szülőföldjére, hogy átadjanak egy-egy levelet halottnak hitt apjuknak és testvérüknek, akiről még csak nem is hallottak korábban. Megkezdődik hát a kutatás, miközben a néző szeme előtt nem csak a rejtély megoldása, hanem Libanon történelmének talán legsötétebb korszaka is kibontakozik, amely meghatározta az elhunyt édesanya egész életét. Miközben a gyerekeket a végrendelet irányítja, anyjuk sorsát a mélyen gyökerező társadalmi konvenciók, valamint a muszlimok és a keresztények közötti véres összecsapások határozzák meg.

Villeneuve legnagyobb érdeme, hogy ezt az egyébként is kényes témát olyan szuggesztíven képes tálalni, hogy jó pár kép örökre bevésődik a néző agyába - akár kegyetlensége, akár szépsége okán. A rendező a hasonló filmek másik nagy buktatóját is kikerülve sikeresen találja meg az arányokat a történelmi és egyéni drámák között, és ezt keményen, de ízlésesen jeleníti meg. A végkifejlet pedig akkorát üt, hogy ezernyi háborúban elesett hulla látványa sem tudná jobban közvetíteni az üzenetet: a káosz még nagyobb káoszt szül. Mindezek ellenére a film mégsem ítélkezik, egyszerűen csak megmutatja néhány ember drámáját, akik életük darabkáit szeretnék összeilleszteni a zűrzavarból.

(forrás: http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2011/09/30/kritika_a_felperzselt_foldismeretlen_fold_incendiestambien_la_lluvia/)

Torrent fálj: Incendies.2010.DVDRip.XviD.AC3.HORiZON-ArtSubs.torrent
Magyar felírat: Incendies.2010.DVDRip.XviD.AC3.HORiZON-ArtSubs.srt
(köszönet a felíratért flake )

8.2

 

Szólj hozzá!