HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

A Gyermek (L' Enfant (The Child), 2005)

6tila 2011.02.13. 15:37

A nincstelen 20 éves Bruno (Jérémie Renier) barátnõjével, a 18 éves Sonia-val (Déborah François) Seraing-ban, egy kelet-belga kisvárosban él, Sonia munkanélküli segélyébõl és Bruno bandájának pitiáner lopásaiból. Ám gondtalan életük visszafordíthatatlanul megváltozik Jimmy nevû gyermekük megszületetésével. A szülés után hazatérõ Sonia azzal szembesül, hogy lakásukat Bruno idegeneknek adta ki. A kezdeti apai ösztön és lelkesedés hamarosan elapad és Jimmy csak újabb pénz-szerzési lehetõséget jelent Bruno-nak. A pénz és a szülõi felelõsség hiánya oda vezet, hogy Bruno az alvilági kapcsolatain keresztül eladja Jimmy-t. A vevõk adoptáló szülõknek szándékozzák eladni a gyermeket. Miután rájön tettének súlyára, Bruno megpróbálja visszafordítani, amit elindított... 

A film sajtóanyaga:

A rendezõk megjegyzése:

"Ennek a filmnek az ötlete már elõzõ filmünk (A fiú) forgatása alatt megfogant. Seraing-ban voltunk a Rue de Molinay-n, ahol reggel délben és este is láttunk egy lányt, amint egy babakocsiban egy alvó újszülöttet tologat. Úgy tûnt, hogy nincs semmi úti célja csak sétálgat az utcán. Késõbb gyakran gondoltunk vissza erre a lányra, a babakocsira, az alvó csecsemõre és a hiányzó részre: az apára. Ez a hiányzó figura lett késõbb a mi történetünk fõszereplõje. A történeté, mely egy szerelem és egy apa története."
Jean-Pierre és Luc Dardenne

Jean-Pierre és Luc Dardenne 2005-ben visszatértek Cannes-ba "A gyermek" címû filmjükkel, 6 évvel azután, hogy "Rosetta" nemcsak az Arany Pálmát, hanem Emilie Dequenne a legjobb nõi szereplõ díját is elnyerte, és 3 évvel azután, hogy "A fiú" címû filmjükben nyújtott alakításáért Olivier Gourmet elnyerte a legjobb férfi szereplõ díját. Olivier Gourmet, a belga rendezõ páros egyik kedvenc színésze "A gyermek"-ben is szerepel. A fõszerepet azonban Jérémie Renier játsza, akit, még tizenéves korában fedeztek fel a "La Promesse" (Az ígéret) címû filmben. A "La Promesse" a Dardenne fivérek harmadik filmje, amelyet 1996-ban nagy érdeklõdés kísért a Directors' Fortnight szekcióban.

A gyermek-ben Bruno (Jérémie Rénier) egy 20 éves tolvaj, aki különféle törvényes és törvénybe ütközõ dolgok kereskedésével tölti napjait. Barátnõje, Sonia, most adott életet gyermeküknek, Jimmy-nek, de úgy tûnik Bruno nem képes felnõni a szülõi felelõsségvállalás feladataihoz. A Dardenne fivérek - szokásukhoz híven - egy újabb személyes és társadalmi drámát jelenítettek meg.


Luc Dardenne a film témájáról: "Az ember nem a valóságot akarja lemásolni. Az újszülöttek magára hagyása régóta jelen van a társadalmakban. A feketekereskedelem pedig inkább mai jelenség. Ebben a filmben az érdekelt minket leginkább, hogy Bruno vajon képes lesz-e valamilyen kapcsolatot kialakítani a gyermekével. A kezdetekkor nem is néz rá a gyermekre. A felmerülõ kérdés az, hogy Sonia mérhetetlen szeretete elég-e ahhoz, hogy Bruno lelkiismeretére hasson. Azt a következtetést vontuk le, hogy a szeretet nem volt elég."

Luc Dardenne a arc-kifejezések és a tárgyak szerepérõl a filmben: "Szereplõinket az eljátszott arckifejezések és a használati tárgyaik teszik azzá, akik. Ezek az elemek keltik a nézõben azt a hatást, hogy valami megszületik. Azt, hogy egy olyan személyt látunk a vásznon, akinek a személyisége éppen alakul, átalakul. Például, Bruno, aki egy fajta üzletember a mobil telefonján keresztül kommunikál a különbözõ kapcsolataival, egészen addig, amíg el nem veszíti azt. A legfontosabb jelenetek pedig a babakocsi körül történnek: megveszik, tologatják benne a gyermeket, majd eladják."

Luc Dardenne a filmjeik egységérõl: "A filmjeink úgy is tûnhet, hogy egymástól származnak és ezen felül egyfajta intim viszony is van közöttük. Például, szeretünk olyan helyen forgatni, ahol már korábban forgattunk filmet. Természetesen nem ugyanazokat a beállításokat használjuk, a kamera más pozícióban van. Ez úgy segít nekünk, mint egy folyó, mely összehordja a hordalékot. Egyben határokat is szab, mely mindig kedvezõen hat a kreativitásra."

"A beskatulyázás sosem jó. Ezzel a problémával minden filmes szembenéz, aki mûvészfilmet alkot. Óvatosnak kell lenni, hogy az olyan hívószavak, mint "társadalmi" ne legyen csemege a sajtónak. A beskatulyázás néha praktikus, de reméljük, hogy ez a film túlmutat rajta."

Jimmy-t 21 csecsemõ játszotta.

Díjak, jelölések:

Cannes, 2005 - Arany Pálma

César Díj, 2006- Jelölések: legjobb rendezés, legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv, legígéretesebb színésznõ (Deborah François)

Európai Film Díj, 2005 - Jelölések: legjobb színész (Jérémie Renier), legjobb film

Guldbagge Díj, 2006 - Nyertes: legjobb idegen nyelvû film

(forrás: http://cspv.hu/cspv_film/_info.html?film_id=03778&sajto=1 )

És akkor jöjjenek a saját szavaim. A film itt is az életről szól, itt sincs zene, mint ahogy az életben sem szól a hátunk mögött semmi amikor járkálunk az úton. A szereplők átlagemberek, és ez a fogalom ami a legjobban elszomorító. Munkanélküliek, bár lakásuk van, de azt kiadják másiknak, hogy a bevételt elszórják "értéktelen" dolgokra. Egy folyóparti betonbunkerbe kényszerülve "élnek", és ez teljesen helyénvalónak tűnik a szemszögükből. A tolvajlás az apa életfilozófiája lett, csak abban tud gondolkodni, minden más másodlagos. Így maga a gyermek is. Az anyáról nem tudunk meg szinte semmit. Ki ő, honnan jött, mi a háttártörténete? Ezek mind megmaradnak csak kérdésnek. Ő csak úgy van.
A film világa, az a környezet amiben játszódik, az emberek viselkedése nekem nagyon tetszik, és így azt kell mondjam, hogy a film sem tetszett. Az apa színészi alakítása jól kivitelezett volt, de nekem mindvégig megmaradt egy mocsok szemétláda, aljas alaknak. Bár külsejében szerethető figura lenne, de velejéig romlott, értéktelen. Amennyire tetszett A fiú című film ez olyannyira nem.

A film letöltése (JDownloaderrel):

http://hotfile.com/dl/60869284/f63ffc4/The.Child.2005.LiMiTED.DVDRiP.incl.sub.XviD-HLS.part1.rar

http://hotfile.com/dl/60869239/a8f8ba9/The.Child.2005.LiMiTED.DVDRiP.incl.sub.XviD-HLS.part2.rar

http://hotfile.com/dl/60869248/13baa9a/The.Child.2005.LiMiTED.DVDRiP.incl.sub.XviD-HLS.part3.rar

http://hotfile.com/dl/60869190/4d80f16/The.Child.2005.LiMiTED.DVDRiP.incl.sub.XviD-HLS.part4.rar

Magyar felírat: The.Child.2005.LiMiTED.DVDRip.XviD-HLS.srt
(köszönet a felíratért rlacinak)

7.4

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr82658203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása