HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Felperzselt föld (Incendies, 2010)

6tila 2011.10.12. 19:22

Minden embernek szüksége van valamilyen fogódzóra az életben, legyen az akár egy ideológia vagy vallás. Szép és fontos dolgok ezek, amíg mindent alá nem rendelünk nekik. És persze amíg nem várjuk el a világtól, hogy mindenki más azok szerint éljen - mert ez többnyire káoszhoz vezet, ami aztán még nagyobb káoszt szül. Valami ilyesmi lehetne Denis Villeneuve filmjének lábjegyzete; a filmé, ami egy családi dráma, egy kőkemény háborús film és egy naturalista krimi is egyben.

Nawal (a kiváló Lubna Azabal) furcsa örökséget hagy gyermekeire: az ikreknek el kell utazniuk anyjuk szülőföldjére, hogy átadjanak egy-egy levelet halottnak hitt apjuknak és testvérüknek, akiről még csak nem is hallottak korábban. Megkezdődik hát a kutatás, miközben a néző szeme előtt nem csak a rejtély megoldása, hanem Libanon történelmének talán legsötétebb korszaka is kibontakozik, amely meghatározta az elhunyt édesanya egész életét. Miközben a gyerekeket a végrendelet irányítja, anyjuk sorsát a mélyen gyökerező társadalmi konvenciók, valamint a muszlimok és a keresztények közötti véres összecsapások határozzák meg.

Villeneuve legnagyobb érdeme, hogy ezt az egyébként is kényes témát olyan szuggesztíven képes tálalni, hogy jó pár kép örökre bevésődik a néző agyába - akár kegyetlensége, akár szépsége okán. A rendező a hasonló filmek másik nagy buktatóját is kikerülve sikeresen találja meg az arányokat a történelmi és egyéni drámák között, és ezt keményen, de ízlésesen jeleníti meg. A végkifejlet pedig akkorát üt, hogy ezernyi háborúban elesett hulla látványa sem tudná jobban közvetíteni az üzenetet: a káosz még nagyobb káoszt szül. Mindezek ellenére a film mégsem ítélkezik, egyszerűen csak megmutatja néhány ember drámáját, akik életük darabkáit szeretnék összeilleszteni a zűrzavarból.

(forrás: http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2011/09/30/kritika_a_felperzselt_foldismeretlen_fold_incendiestambien_la_lluvia/)

Torrent fálj: Incendies.2010.DVDRip.XviD.AC3.HORiZON-ArtSubs.torrent
Magyar felírat: Incendies.2010.DVDRip.XviD.AC3.HORiZON-ArtSubs.srt
(köszönet a felíratért flake )

8.2

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr243298155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása