HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Space Battleship Yamato (SPACE BATTLESHIP ヤマト, Uchu Senkan Yamato (2010))

6tila 2011.09.04. 16:42

A haldokló Sci-fi világban egy reménysugár bontakozott ki, mely oly fényesre nőtte ki magát, hogy egy újabb mérföldkő lehet a műfaj rajongóinak...

Japán az elmúlt pár évben nem kisebb dologra vállalkozott, mint az egyik ma is élő nagy mangarajzolójának és történetírójának, Matsumoto Leijinek egyik eposzát megfilmesíteni. A Space Battleship Yamato élőszereplős változata már egy ideje (olyan 2-4 év) tartja lázban a rajongókat, a film költségei mintegy 2 milliárd jen voltak (4-4,5 milliárd forint). A filmet 2010. december 1-jén mutatták be, nem sokkal az eredeti alkotó 73. születésnapja előtt. Matsumoto Leiji különleges vonzereje abban rejlik, hogy érintett témái mélyek, gyakran morális és erkölcsi kérdéseket feszegetnek, rendszerint valamilyen háborús körülmény közepette. A sci-fiben is igen jártas alkotónak már nem egy ilyen remeket köszönhetünk (Space Pirate Captain Harlock, Galaxy Express 999, Interstella 5555 többek között).

A Space Battleship Yamato első útját 1974-ben kezdte meg. Az animesorozat eredeti tervei 1973-ban jelentős változásokon mentek át. A sorozat eredetileg úgy nézett volna ki, hogy egy csapat gyerek, akiket a világ minden részéről válogattak ki, egy aszteroidán utazva kereste volna Iscandart (kicsit Jules Verne Hector Servadac utánérzés). A sorozat elsősorban a személyes ellentétekről és a legénység tagjainak önző viselkedéséről szólt volna, és arról, ahogy az utazás során a belső gondok szép lassan megoldódnak. Matsumoto Leiji bevonásával azonban a tervek teljes átdolgozásra kerültek. Éppen ezért, habár az eredeti ötlet Nishizaki Yoshinobué volt, mégis Matsumoto   Leijit tartják a Yamato sorozatok igazi szülőapjának. A Space Battleship Yamato nem csak az animációs filmek, de az egész filmes ipar egyik legmeghatározóbb sci-fi alkotása lett. Ennél fogva számos más, hasonló műfajú mű alapját, ötletét adta. Rebesgetik például, hogy George Lucas, a Star Wars atyja is a Yamatóból merített ötletet eredeti, 1977-es filmjéhez. Hasonló motívumok tűnnek fel a Babylon 5-ben, a Battlestar Galacticában vagy a közismert StarCraft című számítógépes játékban is. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

A történetünk 2199-ben játszódik, mikor a Föld már haldoklik egy idegen faj, a gamilasziak öt éve tartó nukleáris meteorbombázásai miatt. A sugárzás felemésztette a Föld felszínét, a tengerek kiszáradtak, az átlaghőmérséklet megnövekedett, a Föld pedig egyetlen radioaktív sivataggá változott. Az emberiség a kihalás szélén vergődik, utolsó reménye is látszólag elveszett azzal, hogy a Mars mellett az űrflottánk megsemmisítő vereséget szenvedett. Azonban nem várt segítség érkezik az űrből: egy kapszula, amelyben egy eddig ismeretlen tachyon részecske alapú hajtómű tervei vannak és egy koordinátapont, amely a Nagy Magellán-köd egyik bolygójára, az Iscandarra mutat. Az emberek ezért az 1945-ben hullámsírba merült Yamatóból építenek egy új űrcsatahajót, s a legénységet kiküldik annak reményében, hogy ott a sugártisztító berendezést meglelik…

A film nem kis port kavart az eredeti sorozat rajongóinak. Elsősorban a változtatások nem tetszettek nekik, valamint az első animesorozat és az időrendben azt követő Farewell Space Battleship Yamato mozifilm összevonása. Többen a hajó-hajó csatákat kevesellték, ám ami a filmben az most is elég látványosra és izgalmasra sikerült, s megtartotta az eredeti sorozatok (3 évad) és a mozifilmek (6 darab) összes jellemvonását, így külön kellemesre sikeredett.

Továbbá 2013-ra csúszott a Space Pirate Captain Harlock következő CG-mozifilmje, s már elkezdték tervezni a Galaxy Express 999 élőszereplős változatát is, valamint ebben az évben várható egyik új animéje. Várhatóan ez lesz Matsumoto műveinek visszatérési évtizede.
(forrás: www.sotetjovo.aneten.net/mizu/film/filmajanlo-space-battleship-yamato-2010/)

Torrent fálj: Space.Battleship.Yamato.2010.BRRip.XviD-ViP3R.torrent
Magyar felírat: Space.Battleship.Yamato.2010.BRRip.XviD-ViP3R.srt
(a felíratot fordítta YEZy, a release-hez én időzítettem)

6.1

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr183202223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.09.11. 15:07:07

Nem tetszett. Csak nyögvenyelősen tudtam végignézni, pedig szeretem a japán filmeket, az animét is. De ezt a mozit nagyon elcseszték szerinte, Kapkodtak benne, butácska a történet, a színészek közepesek, a CGI meg olyan steril, mint ha egy játék nitróját néznénk. A jó élőszereplős anime feldolgozás a Casshern-nél kezdődik, de ott meg olyan magasra tették a lécet, hogy igen nehéz megugrani az utána következő alkotóknak.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.09.21. 14:16:17

sajna nagyon gyatra volt, mintha valami albán stúdióban vették volna fel a CGI (ahogy az előttem szóló is írta), nem nívós a japánokhoz. A történet bárgyú kínai szappanopera sci-fi és az uj star-trek film remake-ben. Csalódás. 2/10
süti beállítások módosítása