HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

XXY (2007)

6tila 2011.08.22. 23:49

Jelen ajánlómhoz Daemiaen szavat veszem segítségül a kritikustömeg.hu-ról:

Lucía Puenzo fiatal rendezőnő alkotása egy hermafrodita lányról/fiútól, valamint kőkemény társadalmi kritika is egyben. Az ilyen rendellenességgel(?) született társaink szabad döntése alapjaiban korlátozva vagyon születésük pillanatában, mikor is szülei döntenek arról, mi legyen vele a későbbiekben. A történet ott kezdődik, mikor Alex (cselesen egy unisex név) 15 éves, hormonjai pedig rendesen beindultak: szexelni akar, szinte mindegy is, kivel. A kellően mértéktartó képsorok mögött azonban két család, valamint egy bolygó problémája húzódik meg. Mindez nagyon szép, pusztán annyi a probléma, hogy a színészek nincsenek használva. Pedig van itt egy zseniális Ricardo Darín, aki érdekes módon a Kraken névre hallgat a filmben. Puenzo vakon bízik képei erejében, valamint az elejtett mondatok súlyában, ám a téma jóval fajsúlyosabb annál, minthogy érintőlegesen tudjuk meg, valójában ki mit is gondol lánya, barátjának gyereke jelenéről, jövőjéről, életéről.

Ricardo Darin már sok-sok filmben bizonyította, hogy zseniális színész, és jelen esetben sem csalódtam benne, és mint tudjátok a szavak nélküli színészi játék a kedvencem (bár itt azért nem némán játssza végig a szerepét). Bár nagy súly helyeződik a gyermekszínészekre is de, a kulcsfigura mindvégig ő marad, a ki nem mondott gondolataival. De szerintem a biológus aktivista szerepét is ráruházni kicsit fölösleges volt már. Drámai alkotás ez a javából, mely ismét egy a társadalom számára nagyon kényes témát dolgoz fel, mind a gyermekek részéről, mind az őket elítélő falubeliek részéről. A film a szabad akaratról, a dönteni hagyásról, és nem utolsó sorban az elfogadásról szól. Egy kettős nemű csecsemőnek a 99%-ban a szülők döntik el, hogy lányként vagy fiúként élje további életét...ez olyan mint a vallás, egy kereszténykén szülőktől született gyermek miért kell hogy keresztény legyen, miért erőltetik rá a keresztséget a keresztelő során, miért ne dönthetné el ő maga akkor, amikor már tudatában van mi is a vallás maga, és hogy ha dönt melyik mellett döntsön.

A film 29 jelölésből 20 díjat el is vitt.
>>> A díjak listája ide kattintva megnézhető. <<<

Torrent fálj: XXY.2007.DVDRip.XviD-WRD.torrent
Magyar felírat: XXY.2007.DVDRip.XviD-WRD.srt
(a felírat saját időzítésem)

7.3

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr123172277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása