HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Romper Stomper (1992)

6tila 2011.08.15. 23:26

színes, ausztrál akciófilm, 91 perc, 1992
18 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Geoffrey Wright

szereplő(k):
Russell Crowe (Hando)
Daniel Pollock (Davey)
Jacqueline McKenzie (Gabe)
Alex Scott (Martin)
Leigh Russell (Sonny Jim)

Melbourne, Ausztrália. A helyi szkinhedek haragjukat a vietnami bevándorlókon töltik ki, akiknek a jelenléte - véleményük szerint - veszélyezteti a város faji tisztaságát. A felcukkolt vietnamiak azonban megelégelik az állandó zaklatást, és egy nap keményen visszavágnak... Dühös, kompromisszumokat nem ismerő történet arról az erőszakról és gyűlöletről, amely manapság világszerte tapasztalható, amikor a munka nélkül tengődő fiatalok az "idegeneket", a bevándorlókat vádolják saját bizonytalanságukért.
(forrás: cinemastore.hu/movie-film-Romper_Stomper-9739.html)

Díjak, jelölések:

 

Australian Film Institute (1992)

díj: legjobb főszereplő – Russel Crowe
díj: legjobb hang
díj: legjobb zene
jelölés: legjobb film – Ian Pringle, Daniel Scharf
jelölés: legjobb rendező – Geoffrey Wright
jelölés: legjobb férfi mellékszereplő – Daniel Pollock
jelölés: legjobb jelmez
jelölés: legjobb vágás
jelölés: legjobb dízlet

Stockholmi Filmfesztivál (1992)

díj: legjobb színésznő – Jacqueline McKenzie

Seattle Nemzetközi Filmfesztivál (1993)
 

díj: legjobb színész – Russel Crowe

 

A film stílusában  hasonlít a Mechanikus narancs című művészi alkotáshoz, de jelen filmünk sok sebből vérzik. Egyik nagy gond vele, hogy a rendezőnek fogalma sem volt arról kikről is forgat filmet, ugyanis ő a szereplőket skinhead-eknek mutatja be, és a dalok is ezen jelzővel harsognak, de ők bizony távol állnak a valódi skinhead-ektől. Ők bonehead-ek.

Találtam egy nagyon jó történeti leírást erről a témáról:

"A skinhead mozgalom sokak szemében nem több a rasszista és neonáci "kopaszoknál". Ez nem igaz! A felfogás és a belénk programozott hírek, adatok tévesek, akár hiszitek akár nem. Ugyanis az eredeti skinhead mozgalom a 60-as évek közepétől alakult ki, a fehér MOD és a fekete RUDE BOY stílus keveredéséből!

A skinheadek munkás osztálybeli kölykök voltak, és azok még ma is, akik gyűlölték a rendszert, a főnökeiket és az előítéleteket, szabályokat, stb ! Ugyanakkor ők is tele voltak előítéletekkel: a hosszú hajú hippik, kispolgárok, rendőrök, stb.-kel szemben! Azt hiszem egy olyan társadalomban, mint akkoriban, de még manapság is, ami jellemzi a brit társadalmat, nem csoda, hogy folyamatos lázadásra késztette a fiatalokat. Egy 70-es évekbeli cikk szerint a hippik békés "szeretkezz, ne háborúz" életstílusa ellen alakult a skinhead mozgalom, ami egy békés, de erőszakos, elsősorban a testi erőt dicsőítő ifjúsági hullámnak indult Anglia nagyvárosainak utcáin! Aztán az évek múlásával a mozgalom kettészakadt, majd, mint jelenleg is egyre több stílusa alakult és alakul ki! Mi, akik a skinhead élet stílust követjük, két igen csak eltérő kultúrát különböztetünk meg. Ezek pedig nem mások, mint a skinheadek és a boneheadek!

Kik azok a Boneheadek?
(A cikk folytatását itt olvadhatjátok el... horrorboynorbi.gportal.hu/gindex.php)

A másik seb a díszlet, amiért mellesleg még jelölést is kapot, amint fentebb olvashattatok. Díszlet, mint olyan nincs. Üres utcák, kihalt, romos épületek, raktárak és két teljesen lelakott szoba, mindössze ennyi az élettér ami bemutatásra került.

A harmadik a zene. Ami fentebb említett cikkből érhetőbbé válik miért is vérzik. De az idős ember lakásán történt tivornyára sem illet az opera, ilyen formában nem. A mechanikus narancsban ütött ugyanebben a helyzetben, de itt filmes szemmel nézve inkább bosszantó volt.

És végül az életszerűtlenség. Nekem senki ne mondja, hogy ha valakit tiszta erőből bárhol is megrúgnak egy acélbetétes bakanccsal, akkor arcrezzenés nélkül jelenti be a barátainak a történteket, sőt ez esetben 6-8 pár bakancs volt ami jelentősen megemeli a sérülések számát, és az elszenvedő földön töltött idejét.

Összességében annak aki nincs tisztában ezen dolgokkal egy aránylag jó filmet láthat, de azért jó tisztában lenni a dolgokkal, mielőtt előítéletünk lenne bármivel kapcsolatban is, legy az akár jó vélemény akár rossz.

Letöltés (kattints a "Kivárom..." ablakban lévő letöltés gombra):

romper-stomper-hun.avi

6.9

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr633156709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása