HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Red Road (2006)

6tila 2011.08.04. 22:22

Háttér: A Red Road az első olyan film, mely az "Advance Party" (Terepszemle) elmélet alapján készült. Az elmélet lényege, hogy három különböző rendező, ugyanazon szereplőkről forgat filmet.
A film Skóciában játszódik, de ezt leszámítva, a forgatókönyvírók szabadon döntenek a szereplők földrajzi, társadalmi vagy nemzetiségi hovatartozásáról. Kidolgozható a szereplők múltja, lehet közöttük családi kapcsolatokat létesíteni, felruházhatók jó vagy rossz tulajdonságokkal és, ha ez az adott film szempontjából indokolt, be lehet vonni további mellékszereplőket.
Mindegyik filmben szerepelnie kell az összes megadott szereplőnek. Az adott szerepeket mindegyik filmben ugyanazok a színészek játsszák.
(forrás: cspv.hu/cspv_film/_info.html)

Lars von Trier nem hagyja, hogy elfeledkezzenek róla. Mindig képes előállni valami újszerűvel, amitől minimum azt várhatjuk hogy friss vért fecskendez a filmművészet kicsit folyton kopott közegébe. Három rendezőt uszít rá ugyanarra a témára, és megvárja, ki mit hoz ki belőle. Az első versenyző a Red Road.

A koncepciót három oszlopos Dogmás, Lone Scherfig, Anders Thomas Jensen és Trier dolgozta ki, egy beszélgetés alatt. Az elv szerint ugyanazokkal a szereplőkkel, meghatározott élettörténettel, ugyanabban a régióban (jelesül, a mostani filmek esetében, Skóciában) kell leforgatni egy alkotást, melynek története, a karakterek kapcsolatai, azok fejlődése nem kötött. Vallási, etnikai, társadalmi hovatartozásuk bármilyen lehet, a kapcsolatok a szereplők között úgyszintén, mellékszereplőket lehet szerepeltetni - a legfontosabb, hogy a központi karakterek szerepeljenek. A "trilógia" első részét Andrea Arnold rendezte, aki Darázs című rövidfilmjével 2005-ben hazavihetett egy Oscar-t.

Jackie biztonsági kamerák felügyelője-üzemeltetője Glasgow-ban. Mindennapi rutinja során ráakad egy rég nem látott ismerősére. A börtönviselt Clyde, régi ismerőse kerül az egyik kamera látóterébe, aki jelenleg a Red Road egyik épületében lakik. (megépülésükkor ezek voltak Európa legmagasabb lakótornyai). Jackie-t a múlt készteti arra, hogy üldözőbe vegye a férfit és kémkedjen utána.

Arnold rendezése Cannes-ban Az év felfedezettje díjat vihette el - biztosra vehető hát, hogy a kézikamerás, hagyományosan dogmás stílusban készült filmet érdemes megtekinteni. A sorozat további darabjaival együtt, melyeket Morag McKinnon és Mikkel Norgaard rendez majd.
(forrás: ilovepecs.hu/tartalomkezelo/1621)

Lars von Trier legújabb agymenésének első darabja a Red Road, amelyhez rendezői vagy forgatókönyvírói minőségében nincs köze, viszont az ötlet az ő nevéhez fűződik. A film egy trilógia első darabja, amelyet első nagyjátékfilmes direktor, egy rövidfilmért Oscar-díjat kapott Andrea Arnold készített, és nagy valószínűség szerint a további darabokat is kezdő filmes fogja jegyezni. Az alapszitu: skót helyszíneken kell forgatni fixen megadott karakterekkel, amúgy pedig szabad kezet kap a művész. Arnold kőkemény drámát forgatott ismerős témával, amolyan skandinávosan csontig hatoló hatáskeltéssel és naturalizmussal. És mennyire jó is lehetne a Red Road, ha az első óra nem azzal telne a néző, mint a főhős számára: kilátástalansággal. Merthogy a rendezőnő hagyja színésznőjét játszani a kamera előtt, ám a szinte már idegesítően lassan kibomló történet szinte élvezhetetlenné teszi a várakozást. Még szerencse, hogy a beindulást követően van 45 perc hátra, amikor is az európai filmművészet magasiskolájának lehetünk szemtanúi.
(forrás: kritikustomeg.org/film/18658/Red_Road_2006/velemenyek)

Sajnos a trilógia második részéről alig találni még külföldi oldalakon is infót, letölthetőséget pedig abszolút semmit. A harmadik rész forgatása még el sem kezdődött sajnos.

A film alapjába véve tetszett nekem. Az életről szól, és annak apró kis mozzanatairól. Semmi giccses mellébeszélés, semmi cicoma, csak maga az élet. És itt is azért amiért végignéztük az első óra bemutatószerű képsorait, a záróképben megkapjuk a jól megérdemelt jutalmunkat, hogy... de inkább nem árulom el nézzétek meg ezt az alkotást, bár erősen művészfilm, de aki Triert kedveli nem fog csalódni most sem.

Torrent fálj: Red.Road.2006.DVDRip.XviD-FxM.torrent
Magyar felírat: Red.Road.2006.DVDRip.XviD-FxM.srt
(köszönet a felíratért buccs)

6.8

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr703126673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.10.23. 11:25:46

jó kis film, nekem anno tetszett... 6/10
süti beállítások módosítása