HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Ez itt Anglia (This is England, 2006)

6tila 2011.08.02. 15:36

Alapfilm. Ez a smirgliszerűen durva, szögletes, kőkemény angol film tökéletesen mutat be egy olyan, amúgy igen jellemző folyamatot, hogyan válik egy alapvetően tiszta, jó szándékú ember a környezetük frusztráló hatásait okosan kihasználó, cinikus emberek hatására gyűlölködő, vérszomjas vadállattá. A nyolcvanas évek elején járunk, a falklandi konfliktus utórezgésében, Ez itt Anglia. A 12 éves Shaun az iskolájának hülyéje, egy született lúzer, mindenki buta élcelődésének célpontja. Szinte automatikusan csapódik a nála majd tíz évvel idősebb skinheadek csapatához. És itt álljunk is meg néhány mondat erejéig. Makacsul tartja magát nálunk az a közvélekedés, hogy a skinheadek, a "bőrfejűek" neonáci eszméket hangoztató, fasisztoid és erőszakos csoportok, holott Angliában, ahonnan gyakorlatilag ez az elnevezés és öltözködési, viselkedési stílus, szubkultúra elindult, a skinheadek egyáltalán nem voltak szélsőjobboldaliak, de főleg nem rasszisták.

Eleve már a zenéjük, a ska és a reggae jamaicai, tehát fekete gyökerű eredete is kizárta ezt: egyszerű, általában munkásosztálybéli fiatalok voltak, akik gyűlölték a szabályokat, a rendszert, az iskolát s minden olyat, amit fiatalkorban gyűlölni szokás. Soraikban majdnem egyenlő arányban találhattunk echte szeplős angol és feketebőrű tagokat. Az angol nemzetiszocialista mozgalom, a National Front és a British Movement a nyolcvanas évek elején kezdte behálózni ezeket a csoportokat a hitleri Németországból származó, angolra fordított eszmékkel, mely alapján Angliában azóta megkülönböztetnek skinheadeket (ezek a hagyományosak), illetve boneheadeket (ezek a nácik). Hozzánk a jófej skinek nem jutottak el, ellenben a szélsőjobbosok igen: jelenleg éppen patáliáznak nyilván valahol... A magyar köznyelvben mégis skinheadekként jegyzik őket, mint ahogy tévesen ők is önmagukat.

Szóval Shaun a skinek között lesz először igazán ember, azonban egy nap megérkezik közéjük apróbb balhéi miatti börtönbüntetéséből Combo, aki fura, meghökkentő eszmékkel kezdi tömni a régi haverokat. A kezdeti örömködés a csapat szakadásához vezet, Combo maga mellé veszi a kis Shaunt és egyre jobban belemélyed az izmozó, handabandázó, szélsőjobbos eszmékbe...

Shane Meadows lendületesen, lényegre törő, jellemző és pontos szituációkban meséli el a kis Shaun történetét, melynek végkifejlete is hiteles: üt, mint az ún. fa testápoló. Közben természetesen jó zenék szólnak, kivéve a kifejezetten ehhez a filmhez írt melankolikus zongoraszóló, ami túl nyálas, nem illik egy ilyen szikár és durva történethez. Hihetetlen kis fazon Thomas Turgoose, aki Shaunt alakítja olyan magától értetődő lazasággal, hogy az elképesztő, de az igazi nagy trüváj Stephen Graham, Combo megformálója: élet- és robbanásveszélyes, titokzatos, miközben egyszerű, mint egy ácspalló és vad, mint egy sarokba szorított veszett kutya. E film által, furcsamód, jobban, világosabban érthetővé válik azok gondolkodása, akikkel amúgy soha nem lennénk képesek azonosulni, de éppen a magukat "skinheadeknek" valló ifjaknak is sokat jelenthet, már ha képesek szembenézni saját magukkal... Ez itt azonban már nemcsak Anglia, sajnos.
(forrás: asanisimasa.blog.hu/2011/05/04/ez_itt_anglia_this_is_england_2007)

Jelen ajánló megszületése ismét ChrisDry barátomhoz köthető, ugyanis a tegnap késő este ajánlotta nekem, hogy nézzem meg ezt a filmet. A film megnézése  közben, után a hatás nem is maradt el. A filmet kategóriájában leginkább az Amerikai História X közelíti meg, de elérni sosem fogja. Valóban nagy film az AHX, de hordoz-e annyi üzenetet magában mint ez a mű? Nem hinném.

Ez a film egy üzenet. Üzenet azoknak akik mennek valahová, azoknak akik már megérkeztek, azoknak aki ott voltak, és azoknak akik még ott vannak. Ez a mondat mindent magában hordoz ami a filmmel kapcsolatos, kicsit büszke is vagyok magamra, hogy egy mondatban össze tudtam foglalni mindazt amit láttam és éreztem. Ha megérted a mondat jelentését, akkor ért el hozzád a film valójában. Ha első nézésre nem, akkor 2x, 3x vagy ameddig szükség van rá annyiszor nézd meg. Ez nem Angliáról szól, nem egy országról, hanem minden országról. Nem egy lázadó embercsoportról, hanem azokról az emberekről akik felismerték mi is folyik körülöttük. Ők nem Angliát akarják visszakapni, hanem az életüket. És mi, mi mikor kapjuk vissza az életünket?

Torrent fálj: This.Is.England[2006]DvDrip[Eng]-aXXo.torrent
Magyar felírat: This.Is.England[2006]DvDrip[Eng]-aXXo.srt
(köszönet a felíratért Addam - Ricsi-Pontaz)

7.8

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr843120408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.08.02. 18:17:31

köszönöm a megtisztelő szavakat. :) örülök hogy tetszett.

Darkcomet 2011.08.13. 21:44:53

Én nem tartom egy nagy filmnek az Amerikai História X-et, de mivel nagy hájpot csináltak köré az amcsik annó, egyfajta alapműként emlegetik mindenhol. Pedig egy igen butácska, egyoldalú, sematikus mozi. A náci skinhead témában nekem a Romper Stomper lényegesen erősebb alkotás, sőt, szinte tökéletes. Vagy pl. a Holland Skin című film is nagyon bejött ebben a témában. A This is England erőssége pedig a hangulata. Olyan szinten tudja visszaidézni a 70-es, 80-as évek fordulóját, és ezt az egész forrongó skinhead-punk időszakot, hogy az valami zseniális. Abszolút ott van ez a film, nekem is nagyon tetszett.
süti beállítások módosítása