HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

High Art (1998)

6tila 2011.07.30. 18:07

Az utóbbi időben kevés filmet olyan filmet ajánlottam amire azt mondjam, nah ez aztán jó film volt, de elérkezett a pillanat, ez AZ A FILM. Az IMDB-n akadtam rá mint teljesen ismeretlen alkotás, mindössze annyi állt mellette, hogy megnézzem, hogy elnyerte 7 nagyon neves filmfesztiválon a legjobbnak járó díjat, és még 14 kategóriában benn volt a legjobbak között. A cím mit sem sejtető volt, High Art. A cím magyar megfelelője - szerencsére - nincs, ugyanis itt nálunk 1998 óta nem volt egyetlen kiadó sem aki piacra dobta volna, mely óriási hiba, hiszen ismét egy legjobbak egyikétől esett el a magyar filmrajongók köre. Magyar weboldal talán 2-3 foglalkozik a filmmel, de azokon is csak pár szedett-vetett mondatban kimerül a történet leírása, és ennyi.
Ez a film maga a tökéletesség. Már az első fél óra után gyanakvóan kezdtem nézni a filmet, nem akartam elhinni , hogy minden jelenet a tökéletes beállításokban, tökéletes fényekkel, hangulati elemekkel, és valami hihetetlenül odaillően eltalált zenével van megalkotva. A egyszerű szereplők játéka, egyszerű környezetben, annyira életszerűen mutatkozott a filmben, hogy keresve sem találtam benne egyetlen olyan szót, dialógust, vagy akár egy mozdulatot ami giccsesnek, nem odaillőnek hatott volna. Minden a helyén volt, nem fért bele több, de semmi nem is hiányzott belőle.
A történetről: Egy 24 éves hétköznapi nő - Sydney - éli megszokott és lépésről lépésre eltervezett életét barátjával James-szel, egy teljesen hétköznapi bérházban, a valahányadik emeleten. Egyik nap ugyanolyan, mint a másik. Syd egy elismert nagy fotóművészet magazinnál a Frame-nél dolgozik, ahol mint szerkesztő-helyettes vállalt munkát. Hajtja a vágy, hogy valami különlegeset találjon és azzal előrébb juthatna álmai útján. Egy kimerítő nap után a fürdőkádban arra lesz figyelmes, hogy a plafonon lévő repedésből vízcseppek hullnak alá. Mivel barátját nem érdekli a dolog, maga veszi kézbe az ügyes, és becsönget felső szomszédjához. De amikor kinyílik az ajtó, egy számára ismeretlen világba lép be. Lucy, a fenti lakó egy kiégett, 40-es nő, aki a heroinfüggő Greatával egy egykori német színésznővel él együtt. Syd-nek feltűnnek a lakásban mindenhová kiaggatott művészi fotók, és az első perctől a gyönyörtől átitatva rajongva kezdi elemezni azok tökéletességét. Lucy régen visszavonult a művészeti pályától, és kicsit felvillanyozta, hogy akad még olyan ember, aki mit sem sejt róla, hogy ki is ő valójában. Syd az ismeretlen művészt másnap főnökének felvázolja, és mindenképpen be akarja mutatni, hogy a magazin lapjain bemutathasson pár képet tőle. Telnek a napok, Syd egyre gyakoribb látogatója lesz Lucynak, és a megszokott világából egy olyan világba érkezik, melyre nem biztos, hogy fel van készülve. Nem akarok többet elárulni a történetről, mindenképpen a megtekintését ajánlom.
Így, hogy már kaptatok egy betekintést a történetbe összerakom a képet miért is olyan lenyűgöző számomra a film. A jól eltalált cím: High Art (talán "A művészet fölött" címnek tudnám fordítani). A történet: egy fotóművész magazin, műkedvelő dolgozójának találkozása egy fotóművésszel, művészi környezetben, művészi beállításokkal, hihetetlen jól komponált zenével. Egy olyan drámai alkotás ez amit az ember nem azért néz meg, hogy lekösse idejét, hanem mert lenyűgözi mindaz amit lát.

Torrent fálj: High.Art.1998.iNT.DVDRip.XviD-PoD.torrent
Magyar felírat: High.Art.1998.iNT.DVDRip.XviD-PoD.srt
(köszönet a felíratért csírának)

6.7

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr253112380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.07.30. 18:53:44

Kösz az ajánlást, mindenképpen megnézem, majd írok róla.

Vészi János 2011.08.02. 13:13:53

Hát nincs min vitatkozni veled, ez a film valóban hibátlan és nagyon erős! Kösssz!!!

Vészi János 2011.08.03. 11:45:11

A High Art- címet azért sem lehet találóan lefordítani, mert arra utal, hogy a házban egy emelettel feljebbről csordogál lefelé a művészet fekete leve. Ha ez a síkja kimarad a többjelentésű "high art"-nak, akkor baszhatjuk. A dolog persze merőben teoretikus, hiszen a kutya se fog már forgalmazni egy 1998-as filmet m.országon. DVD persze lehetne belőle, és egy szubkultúra lelkesen fogyasztaná is, - ha megfelelő PR. folytán tudomást szerezne róla.
süti beállítások módosítása