HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Víz (Water, 2005)

6tila 2011.05.10. 14:56

színes, feliratos kanadai-indiai romantikus dráma
114 perc, 2005

1938-ban Chuyia, egy gyermekkorban lévő menyasszony, akinek a férje meghalt mielőtt még egybekeltek volna, arra kényszerül, hogy egy indiai vallási közösségben, azaz egy ashramban éljen Varanasi-ban a többi özveggyel együtt. Az életüket pedig egy idős asszony, Madhumati irányítja, aki prostitúcióért tartja őket. Egy nap azonban egy másik fiatal özvegy, Kalyani úgy dönt, hogy elszökik tőle, hogy összeházasodjon egy fiatal ügyvéddel, Gandhi elkötelezettjével, azonban felfedezi, hogy annak apja egykor az ügyfele volt...

És néhány idézet a filmmel kapcsolatosan az origo.hu-ról.

Deepa Mehta Water című filmje nyitja meg az idei torontói filmfesztivált. A Kanadában élő rendezőnő alkotása komoly tiltakozást váltott ki Indiában, Mehtát halálosan megfenyegették miatta.

Az indiai származású Deepa Mehta elmondta, hogy szinte sokkolta a hír, mikor megtudta, hogy az ő alkotása fogja megnyitni a szeptember 8-tól 17-ig tartó torontói filmfesztivált. A Water című film olyan jól ismert kanadai filmrendezők művei elől happolta el a nyitófilm nagy presztízsű státusát, mint Atom Egoyan és David Cronenberg.

"Jó társaságban vagyok. Tisztelem és csodálom Atomot és Davidet, így kétszeresen is izgatott vagyok" - mondta Mehta. Az Exoticá-t és az Eljövendő szép napok-at jegyző Egoyan Where the Truth Lies című filmjével vesz részt a fesztiválon, Cronenbergnek  pedig az A History of Violence című munkáját mutatják be. Mindkét film szerepelt a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában is.

"Mindannyian tudjuk, hogy Cannes nagyszerű és mókás, de ez az igazi fesztivál. Ez a vetítés jelenti a legtöbbet számunkra" - vallotta be Cronenberg.

A Water című film már 2000-ben, a felvételek megkezdésekor ismertté vált, mivel hindu tüntetők felgyújtották a forgatási helyszínt, ugyanis a rendezőnő szerintük torz képet mutat az indiai kultúráról.  Az 1930-ban játszódó alkotás a hindu gyermek özvegyekről szól.

Az indiai származású Mehta, aki mára kanadai állampolgár, halálos fenyegetéseket kapott, és egy időre fel kellett hagynia a forgatással. "Kezdett a dolog afelé haladni, hogy bármi áron megcsináljuk a filmet, ami nem tett volna jót, így hát azt mondtam: állj!" - mesélte a rendező. "A film egyáltalán nem hinduellenes. A forgatókönyvet  pont az a kormány olvasta el és hagyta jóvá, amelyik később tiltakozott" - tette hozzá.

A szünet után végül Srí Lankán forgatta le a filmet. A Water annak a trilógiának a befejező része, melyhez az Earth és a Fire is tartozik. A Fire két indiai leszbikus nő kapcsolatáról szól. Az alkotást kivonták az indiai mozikból, miután sorozatos támadások érték azokat a filmszínházakat, ahol hajlandóak voltak bemutatni.

Mehtát zavarja, hogy az emberek úgy érzik, kritizálja az országot, ahol született és nevelkedett. "Mikor erről beszélek, az emberek azt hiszik, Indiáról beszélek, pedig ez nincs így. Ez csak egy csapatnyi indiai fundamentalista, és nem India. India támogat minket."

[origo]

Torrent fálj: Water.2005.DVDRip.XviD-SAPHiRE.torrent
Magyar felírat: Water.2005.DVDRip.XviD-SAPHiRE.srt
(köszönet a felíratért mimoid-nak)

7.6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr252893119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása