HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Szoba Rómában (Habitación en Roma (Room in Rome), 2010)

6tila 2011.04.02. 10:33

A történet Egy Róma központjában álló szállodai szobában játszódik, két fiatal nőről szól, akik megismerik, átélik azt a testi kalandot, mely mély nyomot hagy a lelkükben. Két fiatal nő, Alba és Natasha, Rómában találkoznak, és eltöltenek egy intenzív éjszakát együtt, amely tele van titkokkal és fizikai szenvedéllyel. A következő reggel újra a saját útjukat járják, és visszatérnek a partnereikhez, de mindig emlékezni fognak arra a mágikus éjszakára.

Ismét hosszú szünet előzte meg ezt a filmet, de ismét megérte várni rá. A történetet a Mielőtt felkel/lemegy a naphoz tudnám hasonlítani, annyi különbséggel, hogy itt egyetlen szobában történnek az események. A cím nagyon el lett találva a maga egyszerűségével, és misztikusságával. Itt most az angol címe is tetszik a maga játékosságával. Ezek a jelzők mind a filmet tükrözik.  Bár elég sok kritika ír a filmről, de többsége negatívumokat, de megjegyzik ezen írásokban is, hogy vannak akik ezen filmben valami fantasztikus filmélményt éltek át, és kedvencükké vált. Én inkább az utóbbi csoporthoz tartozom.

Adott két nő, akik jönnek valahonnan, akik megismerkedtek, de nem ismerik egymást. Akik akarnak egymástól valamit, de nem akarják megtenni. Akiknek vannak múltbéli történetei, de nem akarják elmondani egymásnak. És itt jön képbe maga a helyszín a szoba. A szoba aminek minden apró zugát bejárja a néző, és minden részletéhez fűződik valami jelenet. A két nő a film elejétől meztelenül van, de mégsem tűnik úgy mintha egy pornót nézne az ember, inkább mint egy álom, két nő álma, melynek a hajnali ébredés vet véget.
És ami még nagyon megfogott a filmben a zene és a fényképezés. A szobának van egy nagyon fura hangulata, és ehhez a hangulathoz nagyon el lett találva az a pár versszakos dal ami, időnként felcsendül a film alatt, de mindig csak egy-egy részlete, míg a végén a stáblistánál összeáll a kép. Nagyon tetszett így a magyar feliratos változatban, hogy amikor a lányok énekelnek (itt senki ne gondolja azt, hogy valami zenés filmről lenne szó, és musicalkén betétdalok csendülnek fel, mert nem erről van szó), itt a lányok olyan életszerűen fakadnak dalra, mint az átlagember amikor rázendít a zuhany alatt, vagy egy kedvenc dalát látja/hallja a TV-ben,  és késztetést érez, hogy ő magas is énekelne a dalt. Hah a filmünkben a betétdalok itt is ilyen életszerűre, spontánra sikerültek, és visszatérve miért is tetszett nekem ez , és mi köze a feliratnak hozzá, hát az, hogy az eredeti, ismert spanyol dalok alatt ott az eredeti, spanyol felirat is, és olyan karaoke szerűen olvashatom amíg a lányok éneklik. Ez nagyon beleillett a filmbe.

A másik dolog a fényképezés. Remekmű. Az éjszakai szoba fényei, a kis lámpák az árnyékok játéka a lányok testén, a kis térben történő, rendkívül jól mozgó kamerák a jeleneteket olyan színekbe öltözteti, hogy méltó lehessen egy ilyen városhoz mint Róma.

Torrent fálj: Room.in.Rome.2010.DVDRip.XviD-VoMiT.torrent
Magyar felírat: Room.in.Rome.2010.DVDRip.XviD-VoMiT.srt
(köszönet a felíratért csa3a és SubStance)

6.0

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr202793147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása