HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Jelenetek két házasságból (Heaven's Heart ( Himlens hjärta ), 2009)

6tila 2011.01.18. 14:50

Északon köztudottan nem létezik olyan dráma, ami ne bontakozhatna ki csupán egy kellőképp ínycsiklandóra elkészített tőkehal, néhány üvegnyi bársonyos bor és négy, látszólag tökéletes házastársi viszonyban élő középkorú értelmiségi társaságában.

Ilyen film a Jelenetek két házasságból is, egy giccsektől lecsupaszított, teljesen egyszerű dráma. Két házaspár, négy teljesen hétköznapi ember története, kiknek legnagyobb szépséghibája az, hogy embernek születtek. Ezért olyan elkerülhetetlen dolgok történnek velük, mint például hogy megbotlanak gondolataikban, tetteikben, kapcsolataikban – egyszóval az életben.

Lars (Mikael Persbrandt) és Susanna (Lena Endre) húsz éve házasok, ugyanúgy, mint legjobb barátaik, Ulf (Jakob Eklund) és Ann (Maria Lundqvist). Mindannyian boldogok, hisz sikeresek az életben, szeretik egymást, minden rendben van. Mi is kellene ennél több? Látszólag valóban minden rendben van, egészen addig a pillanatig, amikor egy közös vacsora során terítékre nem kerül egy házasságtörő férfi története. A téma (és a férfi) kitárgyalása során mind a négyüket hatalmába keríti egy hirtelen löketként érkező személyes krízis, ami a film hátralevő részére minden stabilitást megbolygat szereplőinkben. Larsra és Annra, úgy tűnik, húszévi házasélet után tör rá a rettegett „viszketegség”, amit szerelem gyanánt együtt szeretnének kivakarni egymásból. Lars még soha nem érzett ilyen boldogságot, Ann is teljesen megfeledkezett az életét végigkísérő frusztráló frigiditásról. Úgy érzik, megérdemelnek még egy-egy esélyt, ha már eddigi életük ennyire jelentéktelennek bizonyult. De vajon titokban kellene tartani? Vagy fel kellene vállalni? Érdemes egyáltalán feladni eddigi életüket? Mi lesz Susannával és Ulffal? Meg még ide lehet képzelni milliónyi hasonló kérdést, a válasz úgyis mindig egyformán bizonytalan…

Most írhatnám, hogy mennyire nagyszerű és egyedi történet ez, de nem fogom. Hiszen pontosan ez a lényeg benne: akár rólunk is szólhatna. A svédek igazából ebben a műfajban a legjobbak. Néha már-már túl egyszerűnek, túl életszagúnak tűnik, gyakran azt a benyomást kelti, hogy nem is egy filmet nézünk. Többször is az volt az érzésem, hogy ez most nem fikció – mert bizonyos szempontból valóban nem az. Ám a forgatókönyvírók szerencsére úgy intézték, hogy ne feledkezzünk el arról, hogy mégiscsak egy filmet nézünk. Bizony, ebben a filmben a férfiak bátran és önkéntesen mernek sírni. (Na ugye, hogy mégis fikció?)

Mivel a központi téma az ember és az (elfojtott) emberi érzések megnyilvánulása, az arcok rendkívül nagy szerepet kapnak. Ritkán látni ennyi arcközelit egy filmben. Tekintetünk majdnem pórusaik mélyére hatolhat, nincs az az érzés, amit el tudnának rejteni a mohó néző szeme elől. Nyilvánvalóan nem is akarják elrejteni, hiszen hosszú, statikus képekből épül fel az egész film, háttérbe szorul a mindenség, csak az arcokon van a lényeg. Hát létezik jobb díszlet, mint a szem, a száj meg minden apró kis arcvonás?

Simon Staho filmje – az eredetiség hiányának ellenére – igen erős lábakon áll. Alacsony költségvetésből, csupán négy szereplővel és két helyszínnel képes olyan drámai hangulatot teremteni, ami másnak gigászi összegekből, súlyos nevekkel és színészi osztagokkal, lélegzetelállító helyszínekkel sem sikerül. Mindent összevetve, kellemes kis film, noha helyenként zavarónak tartottam túlzottan őszinte realizmusát. Pedig ilyen egy valódi, türelmetlenül megoldásra váró válsághelyzet: őszinte és zavaró.

Végül meg kell említenem a cím magyar fordításának problematikáját, ami önmagában nem lenne olyan rossz, de vészesen összetéveszthető Bergman egyik alapműve, a Jelenetek egy házasságból címével. Azért ezt talán mégsem kellett volna. Hiába a hasonló cím, és hiába a néhány kísértetiesen hasonló jelenet (két pár vacsorázik), a filmet úgysem emeli éppen bergmani magasságokba, sajnos. (forrás: www.filmtett.ro/cikk/451/privat-poklok-simon-staho-himlens-hjarta-jelenetek-ket-hazassagbol )

Letöltés (5 részletben, JDownloader ajánlott):

www.4shared.com/file/VLhOXxe4/Himlens_Hjartapart1.html
www.4shared.com/file/fZxmxATH/Himlens_Hjartapart2.html
www.4shared.com/file/MHj5vHir/Himlens_Hjartapart3.html
www.4shared.com/file/3DfDrIbG/Himlens_Hjartapart4.html
www.4shared.com/file/rlNRskvG/Himlens_Hjartapart5.html

Magyar felírat az 5 részleteshez: Himlens hjärta.srt

Torrent fálj: Himlens.Hjarta.2008.SWEDiSH.DVDRip.XviD-CHRONO.torrent
Magyar felírat: Himlens.Hjarta.2008.SWEDiSH.DVDRip.XviD-CHRONO.srt
(köszönet a felíratért AmintA-nak, az időzítés a saját munkám)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr222592973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.18. 19:53:19

Kösz az ajánlást, mindenképpen megnézem, majd írok róla.

Franci1969 2011.02.18. 11:29:20

nekem ez az összefűzősdi sajnos még nem megy, nem értek hozzá, de sikerült más helyről megszerezni ezt: Himlens.Hjärta.2008.SWEDiSH.DVDRip.XviD-CHRONO-Sellwin (ez 1 cd-s)

a megadott (szintén 1 cd-s) feliratban a magyar ékezetes betűk hibásan jelennek meg, lehet, hogy csak az én gépemen vagy így.

6tila 2011.02.18. 13:19:20

A fájlok összefűzése nagyon egyszerű. Total commanderben beleállsz abba a könyvtárba ahova letöltötted a filmek részleteit. Kijelölöd az első részletet (part1), utána a Fájl menüben az Fájlegyesítés...-re katt , megadod a helyet ahova rakja (ez maradhat az amit ajánl, így ugyanabban a könyvtárban lesz a kész avi fájl) és OK gomb. Ennyi.

Az ékezetes betűkkel nálam semmi gond nem volt. És eddig más sem jelezte.

Elektropunk19 2012.05.29. 01:19:50

Tisztelt Attila!

Remélem így hívják :)

Lehetséges,hogy feltöltse valahova?
Akárhogy kerestem,sehol sem találom ezt a filmet.
Vagy valami tippet tudna adni honnan tudnám letölteni?

Köszönettel Elektropunk19
süti beállítások módosítása