HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Skyline (2010)

6tila 2010.12.07. 12:55

Szines, amerikai, sci-fi, 2010, 94 perc

Az előzetesek alapján a Skyline teljesen úgy nézett ki, mintha egy csúcsköltségvetésű Asylum-őrület lenne: az a film, ahol a stúdiónak végre volt elég pénze, hogy legalább technikailag majdnem elérjék egy olcsóbb hollywoodi látványprodukció színvonalát. Az is valószínűnek tűnt, hogy ebből az említett pénzből sajnos tényleg csak a cgi-re futotta, írókra már nem, így a sztorit hozott anyagból kellett összetalicskázni két kokózás között (vagy egy kokózás és kurvázás között, ki tudja). Aztán mire megjött a végén a stáblista, kiderült, hogy tényleg így van.

Skyline írás

Az Aliens vs. Predator 2-vel a bizonyítási lehetőséget egyszer már elszalasztó Strause-tesók úgy gondolták, ezúttal léptéket váltanak, és a rasztahajú vadászok lokális csetepatéja helyett rögtön egy (valószínűleg) világméretű idegeninvázió közepébe dobták hőseiket - hogy aztán másfél órán keresztül egy luxuslakosztályban parázzanak a kint történő dolgok miatt. Na jó, összesen kábé 20-30 perc (tippre, nem mértem) a lakáson kívül is játszódik - az épület egyéb részeiben -, és ezzel el is mondtam a Skyline legnagyobb problémáját. Hogy a francba lehet úgy 10 méteres idegenekről filmet készíteni, hogy nem is látjuk őket teljes valójukban? Nem az érdekel mindenkit, ahogy a világító ledekkel kirakott fejű monszták letarolnak egy tetszőleges nagyvárost felhőkarcolóstul-emberestül? Na ugye.

Az előbb visszaolvastam a 2007-es véleményemet az AvP2-ről, és az a helyzet, hogy simán lehetne kopipésztelni ide is: „Nem is magukkal a klisékkel vagy a karakterekkel van ám bajom, hanem azzal, hogy nem vezetnek sehová, illetve fölöslegesek. Komolyan, kell egy olyan filmbe karakterizáció, ahol tudjuk, hogy a feltűnő szereplők nagyobbik hányada csúnyán ketté lesz harapva? Egy olyan filmbe, amit eleve azért nézünk, mert tudjuk, hogy a feltűnő szereplők nagyobbik hányada csúnyán ketté lesz harapva?” Szerintem ez magáért beszél.

Az egyébként látszik, hogy a rendező tesók „civilben” látványtervezőként dolgoznak, a vizuális megvalósitással nem volt sok gond, leszámitva persze azt a bizonyos vadászgépes jelenetet. De a „még sosem láttunk ilyet” kijelentés kicsit túlzás azért. És ha már ütöttem a béna forgatókönyvet, álljon itt az elkövetők neve is: Joshua Cordes és Liam O’Donnell. A páros eddig ezeken a remek filmeken dolgozott: .

Viszont a fair play kedvéért azt is meg kell említenem, hogy a létező összes klisé felhasználása mellett is volt egy jelenet, ami elég váratlanul jött és tényleg meglepetést okozott. Bár utólag végiggondolva még abban is van egy marha nagy tipikus fordulat, szóval tényleg nincs új az égvonal alatt. Nem biztos, hogy pozitívumként említeném (ismételten: klisé ezerrel), de ettől függetlenül tetszett a film vége is, mert legalább némi magyarázatot ad a feszítő kérdésre, hogy mit is akarnak az idegenek. És persze pofátlanul megágyaz a folytatásnak, ami a 11 milliós nyitó hétvégét nézve tényleg készülőben lehet.

A filmhez amúgy durva sorozatos gárdát rántottak egybe, de sajnos nem a jó értelemben. A névtelen kategória versenyzőiként (egyúttal a szemcukor szerepét is betöltő) Scottie Thompson és Crystal Reed domborítanak, illetve Brittany Daniel is beugrott, hogy eljátssza az antipatikus szőke szerepét. Izé, "eljátssza", na. A másodvonalat képviseli az idén már második mozifilmjével robbanó "Angel a Dexterből" és a (szarkazmus on) kivételes tehetségű (szarkazmus off) Donald Faison. Ez a tévézés átka egyébként, ha valaki hosszú ideig visz egy sorozatot (és amúgy nem különösebben sokoldalú színész), akkor utána már bármi lehet, mindig az adott karakter ugrik be róla. Például Faison minden megjelenésénél azt vártam, hogy majd felbukkan Zach Braff és elnyomnak egy Eeeeeagle!-t. De sajnos nem.

Az élvonalat pedig nem más, mint a külön bekezdést érdemlő főszereplő és húzónév, Eric Balfour képviseli. A tévéfüggők gondolom jól ismerik a nevét, és most adná magát, hogy én is jól lehúzzam, de nem fogom bántani. Egyébként sincs vele semmi bajom (igazából még kedvelem is), mindig hozza ugyanazt a stabil szintet, és itt is teljesen korrekt volt, sőt, talán még egy kicsivel jobb is, mint a film átlagos színvonala.

Értékelés:

Igazából az a kérdés, hogy került ez a mozikba, hiszen abszolút nem nyújt semmivel sem többet, mint egy jobbfajta Syfy tv-film. Annyit viszont simán, és a vége is javított valamit az előtte lévőkön, úgyhogy simán megkapja a 6/10 -et (vagyis újranézhető).

A kritikát Joe-ker írta, a Not Just Popcorn teljhatalmú ura.

És akkor ahogy az az utóbbi időbben lenni szokott most jöjjenek a saját szavaim. Bevallom őszintén, hogy most kicsit túlinformált voltam a flm megnézése előtt, ami nem tett jót a film megnézése közben. Minden szarra odafigyeltem, és ez elvonta a figyelmem picit a film valódiságáról, a karaktereket úgy néztem, hogy mit lehet majd kihozni belőlük a folytatásokra, ki marad életben és ki lesz a főszereplő a "sorozatban". De ezektől a dolgoktól eltekintve, egy izgalmas, és látványos filmet táttam, ami kis költséggvetásű filmeknél manapság igen ritka. De ahogy nézem az értékeket ezzel más is így van, hoszen a 10 milliós költséget a bemutató napján vissza is kapták, rá 2 hétre meg is duplázták, tehát lesz miből folytatni a történetet. És kell is folytatni , mert nagyon jó történetet ki lehet belőle hozni még, akár a földtől teljesen "elrugaszkodva" is egy másik bolygórendszerben. Sok amerikai sikerfimből merített a stáb. A Függetlenség napja, a Világok harca, a Mátrix, de még a Transformers és a Robotzsaru egyes látványelemei is fellelhetőek benne. Jó filmekből nem szégyen ötletet szerezni, pláne ha azt jól is valósítják meg a montázsban, amit úgy érzem sikerült is. Az én értékelésem alapján mindent egybevetve (kis költségvetés, olcsó színészek, jó CGI) én egy 8/10-et adnék neki.

Torrent fálj: Skyline.2010.DVDRip.XviD-EM0C0RE.torrent
Magyar felírat: Skyline.2010.DVDRip.XviD-EM0C0RE.srt

VIGYÁZAT!!!
A 2. videó megtekintése erősen filmélmény romboló hatású,
túl sokat áru el a történetből, és annak látványvilágából.
Lejátszása csak a teljes film megtekintése után ajánlott!!!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr222499343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.12.08. 17:40:41

kösz a cikket, majd megnézem és írok róla.

Corvin82 2010.12.09. 17:16:47

Nem lett volna ez rossz film,csak hát amikor végre történt is valami és érdekessé kezdett válni a sztori akkor nagyon szépen vége lett.Talán ahhoz tudnám hasonlítani ezt az élményt,mint amikor egy pornófilmben eljutnak a dugásig és betoppan harmadiknak még egy lány...... és itt vége.Nem elég,hogy az új csaj mellét sem látjuk meg hanem rájövünk hogy bizony a buli vége is nagyon messze van,de abból mi már semmit sem látunk.Na nembaj majd elképzeljük....vagy nem.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.12.12. 09:18:45

District 9 és a Cloverfield alapjin, mindenesetre majd BluRay-en kell ismét megnézni, alapjában nekem tetszett, bár én elfogult sci-fi fan vagyok, csak idegesített a sok hülye oktalan cselekedete a szereplőknek, na persze így tették izgalmassá. 7/10 amúgy
süti beállítások módosítása