HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Neked adom az első szerelmem (I Give My First Love to You, (Boku no Hatsukoi wo Kimi ni Sasagu), (僕の初恋をキミに捧ぐ), 2009)

6tila 2010.12.04. 14:51

Szines, japán romantikus dráma, 2009, 122 perc

Most néztem meg ezt a filmet, és mint megszokhattátok, azok a filmek amik megfognak akár egy kicsit is felkerülnek ide, és mint megszokhattátok, mindig erítek más blogok írásaiból is, és ezúttal sem történt ez máshogy.

A popcult.bloh.hu-n taltam róla egy rövid kis leírást, ismertetőt:

Hadd mutassam be nektek Mayut és Takumát.

Nyolc évesek, és éppen most jegyezték el egymást :] Négylevelű lóhert kerestek, hogy kívánhassanak valamit: Takuma azt, hogy elvehesse Mayut húsz éves korukban; Mayu pedig azt, hogy Takuma életben is maradjon addig. Mert hogy a kisfiú szívbeteg, Mayu apukájának a páciense.

A film Aoki Kotommi mangája alapján készült, és a két fiatal szerelméről számol be. Junior High-ban (7-9. évfolyam) még boldog párt alkotnak, de Takuma rájön, hogy ha Mayuval marad, a lány csak szenvedni fog miatta. Ezért úgy dönt, hogy az ország legjobb középiskolájába jelentkezik, beköltözik a koleszba, és így "legálisan" építheti le Mayut, nem kell megbántania. Fel is veszik az iskolában, ahogyan legnagyobb meglepetésére Mayut is! Így próbáljon az ember megszabadulni egy konok lánytól, aki fülig szerelmes :]

Takuma az egyik ellenőrzés alatt régi ismerőssel fut össze a kórházban. Teru pár évvel idősebb, ugyan abban a betegségben szenved, mint Takuma, és hát elég nyilvánvalóan rányomul a srácra. Az a durva, hogy olyan kis rendes kislánynak tűnik, ezzel manipulálja az embereket. Azért Mayut sem kell sajnálni, ő is új hódolóra talál. Suzuya Takashi, aki az iskola szépfiúja, próbálja meghódítani őt, de persze labdába sem rúghat Takuma mellett. A mangában valahol itt tartok, hogy bármit is próbál az új fiú, Mayu érzései elég határozottan egy valaki mellett vannak elkötelezve. És innentől kezd bedurvulni a film. Takuma állapota ugyanis rosszabbodik, ha nem kap új szívet, akkor meghal. Kész csoda, amikor érkezik a hír, hogy találtak neki szervet - a frissen autóbalesetet szenvedett Takashi ugyanis agyhalottként fekszik nem messze tőle, egy másik kórteremben. Így is lespoilereztem gyakorlatilag a háromnegyed filmet, úgyhogy itt abba is hagyom. De azt ne felejtsétek el, hogy ez NEM hollywoodi film!

Romantikus a történet, de nem a sírva röhögős vígjáték fajtából. Van benne röhögés, sírás meg aztán pláne. Ajánlom megnézésre pároknak összebújásra, vagy lányoknak egyedül egészséges bömbölésre. Zsepi nélkül semmiképpen se üljetek le megnézni!

És akkor jöjjön a saját meglátásom a filmról. Valószínű, hogy a fentebb olvasható ajánló egy fiatal lány keze által íródhatott a szóhasználatból ítélve. Akkor most lássuk mit jeletnett nekem a történet.
A filmen nagyon érezhető a japán kultúra és a japán filmművészet, a színészek valódisága, a történet összetettsége, és részletessége, a környzet, a táj tisztasága, szépsége. A történet elején egy gyermekpárt, egy kisfiút és egy kislányt ismerhetünk meg a maguk kis pajkos játékával, de hamar az arcunkra fagy a mosoly, mikor megtudjuk egyikükkel valami nincs rendben. Már film első gondolataiból sejthető, hogy ez nem egy átlagos szerelmi történet, ez attől több, egy mély mondanivalót hordozó vidám dráma. A két kisgyerek felnő, és az életük szorosabban kapcsolódik össze mint valaha, mert tudják, hogy fogy az egymásra szánható idő. Új bartok és régi ismerősök kerülnek elő, de egy mindig örök marad, a szerelelm.
De a film nem csak a szerelemről szól, hanem az egymás irnát érzett tiszteletről is. A vetélytásakból lett igaz barátokról, és a bennnük ébredt érzések kavargásáról.
A történet hosszú, bár nem érezzük a valós idő múlását, csak a párok csodálatosan eljátszott jeleneteinek tovafusásából és sokaságából következtetünk rá, hogy milyen hosszú is lehet egy rövid idő ( ez így furán hangzik, de a filmből minden kiderül, miért is így írtam ezt most).

Bár nem a film történetéhez kapcsolódik szorosan, de a japán iskolákban a filmben is jól láthatóan tanítják még az íjászatot, úgy ahogy annak hagyománya van, korabeli ruházatban, korabeli ijakkal. A magyar történelemnek is meghatárózó eleme volt az íjászat, mégsem lehet felfedezni sehol, egyetlen iskolában sem, csak amatőr csoportok művelik az szinte cirkuszi körülmények között. Ezen el kéne gondolkodni az illetékeseknek, és változtatni pozitív irányban, hogy ezt a csodálatos sportot, mely mind fizikailag, mind szellemileg igénybe veszi az embert meg tudjuk tartani az utókor számára. Ez mint látjuk a japánoknál sosem ütközött akadályokba.

A letöltéshez használj JDownloadert... bővebb leírás a korábbi bejegyzéseknél.

Letölthetőség:
http://hotfile.com/dl/49550974/52cc470/SCENEDOWN.COM-gaygay-igmflty.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/49551013/af0975b/SCENEDOWN.COM-gaygay-igmflty.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/49550935/1e97edb/SCENEDOWN.COM-gaygay-igmflty.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/49550733/4ce41a8/SCENEDOWN.COM-gaygay-igmflty.part4.rar.html

Magyar felírat: I.Give.My.First.Love.to.You.2009.DVDRip.XviD-GAYGAY.srt

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr952492728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lieza 2011.01.14. 22:49:49

Fú most végeztema vele és nagyon de nagyon kiakadtam óriási csalódás volt nekem ez a mangához képest óriási csalódás!!!!!!!!!! A szaobatéársakat teljesen kihagyták az egészből mivel Takuma szobatársa a mangába Takashi testvére volt meg eleve emlékeim szerint nem is halt meg Takuma és +-ba el is vette Mayut . Méghozzá Takashi kórházi ágya melett. Ja és Takuma nem gyerek korába tudta meg hogy 20 éves kora körül meghalhat ha nem kap új szivet. Szerintem nagyon ellett rontva a mangához képest ha nem ismertem volna a megnézése előtt akkor még OKÉ de így ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Ja amúgy nagyon birom az oldalad

hykotó 2012.07.13. 10:42:50

Nagyon szépen köszönöm a linkeket *-* most már én is meg tudom nézni a filmet ^^
süti beállítások módosítása