HTML

6tila

A blog azon filmeket tartalmazza amiket én már láttam és bátran merem ajánlani bármelyik látogatómnak. Ha pár nap kimarad, az nem lustaságból ered, hanem mert vagy olyan filmet néztem amit nem szeretnék tovább ajánlani, vagy egyszerűen nem néztem azon napokon filmet.
Amennyiben neked is tetszett a film és kedvet érzel értékelni azt megteheted a filmek előzetese alatt található "Szólj hozzá" részben.

A linkek aktuálisságáért csak a blogbejegyzések megszületésekor tudok felelősséget vállalni, akkor minden link ellenőrzött, és valós. Az idő elteltével a linkek tartalma és érvényessége változhat. Torrentek esetében a le és feltöltők száma állandóan változik, és egyes esetekben a torrent maga is törlődhet a gazdaoldalról. Felíratok esetében ugyanez a helyzet, a gazdaoldalon történő változások, javítások, áthelyezések módosítják a linkek tartalmát és érvényességét. Ezekért elnézést kérek, de azt beláthatjátok, hogy nem ellenőrizhetem minden linkemet időszakosan sem. De ha ti jelzitek felém a változásokat, hibás linkeket, készségesen javítom őket az aktuális lehetőségekhez képest.

Linkajánló

Filmajánlók első kézből:
www.chrisdry.com

Nemzetközi torrent kereső:
BTjunkie.org

Az ázsiai filmek tárháza:
Asia Torrents.com

Felirat keresők:
Feliratok.hu
Feliratok.org
Opensubtitles.org
Horrorfreaksubs.try.hu
The L world
Hosszupuskasub.com
Subs.tu

Saját időzítésű, vágású felirataim:
-->>>Kattints ide a megtekintésükhöz!<<<--

Letöltő programok

Direkt letöltő (rapidshare, hotfile, stb.) több link 1 kattintással:
JDownloader

Torrent letöltő:
µTorrent

eMule letöltő és szerverek:
eMule + eMule szerverek

Utolsó kommentek

Látogatók

A számláló indítása: 2010.03.09 20:00 free counters

Ike – A normandiai partraszálláshoz vezető út (Ike: Countdown to D-Day, 2004)

6tila 2010.07.12. 23:10

Személy szerint nagyon nem szeretem a háborús filmeket, de ez valami más. Misi barátom ajánlására néztem meg és ezúton szeretném megköszönni neki a lehetőséget.
Végre egy film, melyben nem az jár az éppen aktuális főszereplő fejében, hogyan öljük meg a legközelebb elém ugró, az "ellenség" felszerelését viselő ugyanolyan embertársát, hanem az, hogy annak az embernek is van édesnyja, édesapja, testvére, menyasszonya, felesége, gyermeke és, hogy ez a gyilkosság nem engem visz előbbre a győzelem felé, henem azt az embert ezektől a személyektől veszem el... A háborúban nincsen győzelem csak veszteség...
Háborús filmet sosem ajánlanék nektek kedves olvasóim, de ez más, itt nem a háborún van a hangsúly, hanem az otthon maradottakon, akiket az igazi veszteség ér.

Így látta Eisenhower

Pár nap múlva lesz 65 éve, hogy a szövetségesek partraszálltak Normandiában. Az Overlord-hadművelet, vagyis Eisenhower tábornok „keresztes hadjárata” kimenetelétől függött, meddig tart még a háború Európában. A téma méltán híres és népszerű, hiszen a sorsdöntő történelmi események mindig is izgatták az embereket. A D-napról több száz kötet, rengeteg film és több tucat számítógépes játék készült már: az évforduló kapcsán most ezekből válogatok. Elsőként egy kevésbé ismert filmet vettem elő, mely a partraszállás előkészítését és hátterét mutatja be, a szövetséges főparancsnok, Dwight D. Eisenhower tábornok szemszögéből.

A D-nap előkészítése közel két évig tartott. Angliában ezen idő alatt halmozták fel azt a töméntelen hadianyagot, technikát és élőerőt, amivel már neki lehetett vágni egy európai partraszállásnak. A több millió főt számláló (és több tucat nemzetet képviselő) szövetséges inváziós erők főparancsnoka, Eisenhower tábornok vállán nyugodott ekkor az európai háború sorsa. Ez óriási felelősséggel járt, és nemcsak katonai szempontból: Eisenhowernek nemcsak katonaként, hanem diplomataként, ha úgy tetszik, politikusként is helyt kellett állnia, hiszen tekintettel kellett lennie a szövetséges brit és francia vezetőkre is.

A film elkészítésének ötletét nem más, mint Stephen E. Ambrose, elismert amerikai történész, Az elit alakulat és a D-nap című könyvek szerzője adta. A forgatókönyvíró-producer, Lionel Chetwynd azonban nem akart életrajzi filmet gyártani Ike-ról, ugyanakkor nagyon is komolyan foglalkoztatta őt a partraszállás története, és végül úgy döntött, ezen keresztül próbálja bemutatni Eisenhowert, az embert, akinek – attól függetlenül, hogy később az Egyesült Államok elnöke lett belőle – valószínűleg ez volt a legrázósabb megbízatása.

A főszerepben Tom Selleck remekel, és nem tévedés, tényleg remekel. A szinte teljesen kopaszra nyírt színész hitelesen alakítja a tábornokot, ezt több korabeli forrás ismeretében is állíthatom. Nem vette félvállról a szerepet, és többek között Ike fiával is hosszasan elbeszélgetett, hogy jobban megismerje a főparancsnok személyiségét. Különösen John Eisenhower azon mondata fogta meg, mely szerint „Egy színésznek nagyon nehéz eljátszani valakit, aki ennyire átlagos ember…” Mert a tábornok valóban egyszerű és közvetlen ember volt, még akkor is, amikor több millió ember élete függött tőle.

Selleck színésztársai kevésbé ismert nevek, ám az összhatás terén semmi gond nincs, az ismertebb arcokat – Churchillt, De Gaulle-t, Montgomeryt és társaikat – is sikerült a valóságnak megfelelően megjeleníteni, főleg ausztrál és új-zélandi színészek segítségével. Visszaköszön a negyvenes évek hangulata is, a forgatókönyv pedig kitér számtalan apróbb, de jelentős incidensre is (például Patton tábornok meggondolatlan beszédére, melyben az angol-amerikai világuralmat emlegeti, vagy a Tigris fedőnevű hadgyakorlat kudarcára). Csatajelenetekre viszont ne számítsunk – a jelenetek többsége zárt térben játszódik. A filmzene nem különösebben extra, de nagyon atmoszférikus. Inkább tévéfilmről van szó tehát, de mindenképp igényes alkotásról – és összességében JÓ filmről –, amelyet hitelessége is kiemel a többi közül.

Ezúttal nem torrent linkeket adok meg, hanem a magyar szinkronos változathoz a Hotfile letölthetőséeket.

http://hotfile.com/dl/34503083/a73c1d8/Nrmndprszvztt.001.html
http://hotfile.com/dl/34503086/3b2cd12/Nrmndprszvztt.002.html
http://hotfile.com/dl/34503175/758b152/Nrmndprszvztt.003.html
http://hotfile.com/dl/34503216/bbab658/Nrmndprszvztt.004.html
http://hotfile.com/dl/34503235/e490281/Nrmndprszvztt.005.html
http://hotfile.com/dl/34503609/1129725/Nrmndprszvztt.006.html

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://6tila.blog.hu/api/trackback/id/tr462147739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joey Greco 2012.03.11. 14:44:24

jó volt.ajánlom mindenkinek.
süti beállítások módosítása